Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel győzött, Räikkönen nem engedte felállni a dobogóra Hamiltont!

Boxutca
Sebastian Vettel a nyári szünet óta először tudott győzedelmeskedni, Valtteri Bottas a rajtnál vesztette el az esélyét...

Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Race Day - Sao Paulo, Brazil

A rajt utáni első kanyarban Sebastian Vettel sikeresen kierőszakolta az első helyet, annak ellenére, hogy nem rajtolt jobban az élről induló Valtteri Bottasnál. Az első helyeken autózók simán eljöttek, hátrébb azonban voltak kakaskodók. A második kanyar kivezetőjénél Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne és Daniel Ricciardo játszotta el a szingapúri „Ferrari szendvics Red Bull töltelékkel” felállást.

P-20171112-00633_news

Magnussen és Vandoorne autója rögtön meg is adta magát, Ricciardo viszont csak piruettezett egy nagyot, és már jött is fel a többiekre. Mire ez lezajlott, kicsit fentebb, a hatos kanyarnál próbált meg Esteban Ocon külső íven elmenni Romain Grosjean mellett. Grosjean pedig, mint tudjuk, nem adja olcsón magát. Kicsit talán túl is feszítette a húrt, az autója megcsúszott, Ocon pedig búcsúzott. Mert ütköztek természetesen, ami után a Haas versenyzőjét 10 másodperces büntetéssel sújtották.

A kakaskodók produkciói után bejött néhány körre a biztonsági autó, melynek távozása után az élen maradt a korábbi sorrend. Egy dolog nem maradt: Lewis Hamilton egyhelyben.

Majd’ minden körben előzött egyet a célegyenesben, s ha ott nem sikerült, az azt követő DRS zónában. Egészen addig, míg az elsők kiállása után az élre nem került. Kerékcseréje után a brit az ötödik helyen találta magát, mindösszesen 15 másodperces hátránnyal.

Vettel vezetett Bottas, Räikkönen és Max Verstappen előtt.

Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Race Day - Sao Paulo, Brazil

A felzárkózás nem volt egyszerű Hamilton számára, sokat panaszkodott például Lance Strollra, akire nem csak tőle érkeztek elmarasztaló megjegyzések a kék zászlós jelzés figyelmen kívül hagyását illetően.

Ennek ellenére Max Verstappen egész hamar „meglett”. Nem a célegyenesben, de az azt követőben igen. Ott viszont valóban gombnyomásra! DRS + Mercedes motor, kis lemaradás mellett gyilkos párosítás.

Motor Racing - Formula One World Championship - Brazilian Grand Prix - Race Day - Sao Paulo, Brazil

Aztán következett volna a dobogós támadás. A támadás meglett, az előzés elmaradt. Elfogytak a gumik Hamilton autóján, így be kellett érnie azzal, hogy látótávolságban bekísérte a célba a teljes dobogós brancsot, hiszen mindösszesen 5 másodpercre maradt le a futamot megnyerő Sebastian Vetteltől.

Aki pedig a nyári szünet óta először állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, ami ráadásul azt is jelenti, hogy nagyon közel került idei egyetlen megmaradt céljához, a világbajnoki második helyezéshez.

A napnak két másik „győztese” is volt. Lewis Hamilton teljesítménye olyannyira elnyerte a nézők tetszését, hogy a nap versenyzőjévé választották. Felipe Massa pedig? Amellett, hogy hazai közönség előtt búcsúzott, és talán revansot is vett Fernando Alonsón a 2010-es elengedésért. Az újraindításnál elment a spanyol mellett, az pedig hiába próbált meg mindent, hogy levadássza, nem sikerült.

Sikerült viszont így Massának a tavalyi után egy szebb, „dobogós” búcsúzás, Rubens Barrichellóval, és a kisfiával. Ahogy Michelisz Norbert a stúdióban elmondta, nagyon fog hiányozni a brazil a rajtrácsról.

Massa búcsúzik

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez volt-e Felipe Massa tényleges búcsúja, avagy az eredeti terv szerint rajthoz áll az utolsó idei futamon is, de egy biztos: két hét múlva megtudjuk! A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjat természetesen élőben közvetítjük majd az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Brazil GP vegeredmeny

További tartalmak