Musorujsag
Élő Eredmények

Wilmots szövetségi kapitányként sincs rosszban a lasztival – videó

Wilmots szövetségi kapitányként sincs rosszban a lasztival – videó

Bild
Negyvennyolc évesen is jól bánik még a labdával Marc Wilmots. Az elefántcsontpartiak belga szövetségi kapitánya a Marokkó elleni világbajnoki selejtezőn kezelte le mellel az ellenfél egyik kirúgását, a mozdulat még passzként is értelmezhető, mivel a labda egy pattanás után az egykori válogatott középpályás egyik tanítványánál kötött ki.

A játékosként UEFA Kupa-győztes kapitány remek mozdulata azonban a győzelemhez kevés volt, a vendég marokkóiak ugyanis 2–0-ra győztek, ezzel kijutottak a jövő évi, oroszországi világbajnokságra, míg a legutóbbi három vb-n résztvevő Elefántcsontpart ezúttal lemarad a tornáról.

A meccsnek Wilmots hazájában is volt utóélete, mivel a lefújás ünneplő marokkói szurkolók randalíroztak Brüsszel központjában. Az összecsapásokban legalább huszonkét rendőr megsebesült. A drukkerek két járművet felgyújtottak, kirakatokat törtek be, és több boltot kifosztottak. A hatóságok vízágyút vetettek be a mintegy háromszáz fős tömeg feloszlatására, amelynek tagjai kövekkel dobálták a kivezényelt rohamrendőröket. Belgium lakosságának 4 százaléka marokkói származású, ez nagyjából 430 ezer embert jelent.

További tartalmak