2018-as Labdarúgó Világbajnokság

Az U20-as vb bronzmeccsének főszereplői is összecsapnak a Fradi-pályán

A keddi, Magyarország–Costa Rica mérkőzésre készülők közül közel egy csapatra való játékos találkozott egymással nyolc éve, a mindkét válogatott eddigi legnagyobb korosztályos világbajnoki sikerét jelentő, egyiptomi U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén, amelyen Egervári Sándor vezette a magyar válogatottat.

Az mlsz.hu cikke szerint a közép-amerikaiak közül Kenner Gutiérrez, Marco Urena, David Guzmán, Cristian Gamboa, Bryan Oviedo és Danny Carvajal most is kerettag, a magyar szereplők közül Korcsmár Zsolt, Németh Krisztián, Szabó János és tartalékkapusként Kovácsik Ádám járt kint Egyiptomban. A sérülése miatt pénteken a kerettől elbúcsúzó Varga Roland, valamint a most pihenőt kapott Gulácsi Péter és a sérült Megyeri Balázs ugyancsak „törzstag” a válogatott keretben.

A magyar U20-as válogatott 2009-ben Costa Rica ellen játszotta a világbajnokság bronzmérkőzését. Az azóta már felnőtt vb-n is gólt szerző Marco Urena révén a közép-amerikaiak a 81. percben megszerezték a vezetést, ám Koman Vladimir a 91. percben büntetőből ki tudott egyenlíteni. A meccs büntetőkkel dőlt el, Gulácsi Péter megbabonázta az ellenfeleket: négy Costa Rica-iból egy sem tudott a kapujába lőni. Koman rontott, de előtte és utána Németh Krisztián, valamint Varga Roland nem, így Magyarország, története során először, világbajnoki érmet nyert egy korosztályos futballtornán.