Pillangóban tényleg a mieink a királyok

Nem véletlen várta mindenki izgatottan a százhalombattai rövidpályás országos bajnokságon a férfi kétszázas pillangó döntőjét. A szám legfrissebb európai ranglistájának legjobb tíz eredményéből hat magyar úszó nevéhez kötődik.

Hétfőn a Sport7főben Sós Csaba szövetségi kapitány az idei kilencedik legjobb időt repesztő Tekauer Márk kapcsán jegyezte meg, hogy hiába férne be szinte valamennyi válogatottba, akkora a konkurencia pillangóban, hogy egyelőre háttérbe szorul.

A miértre felsorolunk három nevet: az örök klasszis Cseh László, az olimpián országos kedvencé váló Kenderesi Tamás és az üstökösök közül is szupernóvaként robbanó Milák Kristóf.

Róla egyébként azt mondta Sós, hogy a világ még nem is látta a főszámában, hisz’ egyértelműen kétszázas versenyző, még ha százon is szerezte ezüstérmét a nyári világbajnokságon.

Ilyen ászokkal szemben valóban nehéz az előrejutás a hátországunknak, mely egyébként ugyanúgy nemzetközi elitszint.

A Magyar Úszó Szövetség által is közzétett listán látható, az említetteken kívül Biczó Bence és Grátz Benjámin is top 10-es idővel rendelkezik 200-on.Nem túlzás, ha lehetőség lenne rá, házibajnoksággá tehetnék úszóink a decemberi koppenhágai Európa-bajnokság döntőjét.