Musorujsag
Élő Eredmények

Két magyar páros negyeddöntős, Pergel kiesett a budapesti WT-versenyen

Két magyar páros negyeddöntős, Pergel kiesett a budapesti WT-versenyen

MTI
Pótáék és az Ecseki, Szudi duó élte túl a 16-os páros főtábla csütörtök délelőtti első fordulóját a BOK Sportcsarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen. A másik két magyar kettős kiesett. Egyesben a főtábla nyitófordulójában búcsúzott Pergel Szandra

Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm – a tavalyi, budapesti WT-viadal ezüstérmesei – a Jana Noszkova, Marija Tajlakova orosz kettőssel csapott össze első meccsén, s pontosan játszva, második kiemelthez méltó magabiztossággal nyert. A rivális mindössze 17 pontot tudott csinálni a háromszettes mérkőzés alatt.

Madarász Dóra és Pergel Szandra is verhető ellenfelet kapott a lengyel Katarzyna Grzybowska-Franc és a többszörös paralimpiai bajnok Natalia Partyka személyében, de a megnyert első játszma után a rivális akarata érvényesült. Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar duó 3–1-re maradt alul. Madarász a találkozó után úgy fogalmazott, úgy érezte, teljesen „pariban voltak” a lengyelekkel, talán a szervafogadásuk volt egy kicsit gyengébb, csak apróságok döntöttek.

„Csináltak néhány extra pontot, ez volt a különbség” – mondta a szekszárdiak játékosa.

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány úgy látta, jobb volt az ellenfél, s ugyan a nyitószettet sikerült elvenni tőlük, a folytatás a reális erőviszonyokat tükrözte. „Nehéz meccs volt, főleg úgy, hogy Szandra az első meccsét játszotta a versenyen, az pedig mindig nehéz. Ráadásul ez a lengyel páros nagyon jó, többször játszottak már World Tour-döntőben” – mondta az MTI-nek a szakember.

Pótáék sikeréről beszélve kiemelte, hogy sima mérkőzés volt, de az első meccstől mindig tart egy kicsit az ember. „Annyira összeszokott páros az övék, olyan szisztémában játszanak, hogy ha az egyikük esetleg gyengébb napot fog ki, akkor is tudnak győzni, főleg egy ilyen, közepes játékerőt képviselő ellenféllel szemben” – tette hozzá, hangsúlyozva: a 2017-eshez képest erősebb mezőnyben is képesnek tartja a duót arra, hogy megismételje tavalyi sikerét, a döntőbe jutást.

A férfiaknál először a tavaly meglepetésre elődöntős Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosért szoríthatott a közönség, a kettős nem is okozott csalódást. Négy játszmában legyőzte egyiptomi riválisát, ezzel bejutott a negyeddöntőbe.

A selejtezőből főtáblára jutott magyar-dán duónak, Szita Mártonnak és Tobias Rasmussennek reálisan nem lehetett esélye a második helyen kiemelt szingapúri Kao Ning és Pang Hszüe-csie ellen. Nem is sikerült borítaniuk a papírformát, a legjobb 16 a végállomást jelentette számukra.

A párosverseny pénteken délután folytatódik, Pótáékra a Sofia Polcanova, Mo Zhang osztrák, kanadai, Ecsekiékre pedig az első helyen kiemelt Patrick Franziska, Jonathan Groth német, dán duó vár a legjobb nyolc között.

Pergel a páros után egyesben is búcsúzott. A budaörsiek 29 éves játékosa, aki pályafutása legjobbjaként a 61. helyen áll a világranglistán, egyesben szabadkártyával indult, s a 16. kiemelési számot kapta. Ellenfele a romániai magyar Szőcs Bernadette volt, aki 41. a nemzetközi szövetség aktuális rangsorában.

A meccs nem kezdődött jól magyar szempontból, Szőcs ugyanis villámgyorsan kétszettes előnybe került, s később sem jött fordulat. A balkezes Pergel a negyedik felvonásban állt a legközelebb a játszmanyeréshez, de Szőcs végül 3-8-ról is fordított, így ő lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

 

Később még Madarász Dóra, Póta Georgina és Lakatos Tamás lép asztalhoz az egyes első körében.

A budapesti viadal összdíjazása 150 ezer dollár. A tornára 53 ország több mint 400 játékosa, köztük 23 magyar nevezett.

női páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)-Jana Noszkova, Marija Tajlakova (orosz) 3-0 (5, 4, 8)
Katarzyna Grzybowska-Franc, Natalia Partyka (lengyel) – Madarász Dóra, Pergel Szandra 3-1 (-11, 7, 6, 8)

férfi páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Ecseki Nándor, Szudi Ádám – Kalid Asszar, Mohamed el-Bejali (egyiptomi) 3-1 (7, -8, 8, 6)
Kao Ning, Pang Hszüe-csie (szingapúri) – Szita Márton, Tobias Rasmussen (magyar, dán) 3-1 (9, 9, -6, 6)

női egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szőcs Bernadette (román)-Pergel Szandra 4-0 (5, 5, 8, 9) később:
Madarász Dóra-Mo Zhang (kanadai) 17.30
Póta Georgina – Szun Jing-sa (kínai) 18.20

férfi egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Lakatos Tamás-Tiago Apolonia (portugál) 19.10

A további program:
péntek:
nyolcad-, negyed- és elődöntők 14.00

szombat:
negyed- és elődöntők 10.00

vasárnap:
döntők 15.00

További tartalmak