Musorujsag
Élő Eredmények

Hiába a bravúr, kiesett a Szekszárd a női asztalitenisz BL-ből

Hiába a bravúr, kiesett a Szekszárd a női asztalitenisz BL-ből

MTI
Hiába nyertek idegenben a tavalyi győztes TTC ellen, az otthoni vereség után ez csak a szép búcsúhoz volt elegendő.

A Szekszárd AC 3-2-re legyőzte pénteken a Póta Georginával felálló, címvédő TTC Berlin Eastside csapatát a női asztalitenisz Bajnokok Ligája negyeddöntőjének németországi visszavágóján, de ezzel együtt is búcsúzott a sorozattól.

Az első meccs után még éltek a vendégek reményei, miután a berliniek németek magyar légiósa, Póta Georgina kétszettes előnyről végül 3-2-re kikapott az orosz védőjátékostól, Polina Mihajlovától, s egy ideig a folytatás is jól alakult szekszárdi szempontból.

Madarász Dóra már 2-0-ra vezetett a japán Macudaira Siho ellen, s mivel a két héttel ezelőtti, magyarországi találkozón a berliniek úgy nyertek 3-0-ra, hogy csak két szettet vesztettek, bízni lehetett a 3-0-s Madarász-győzelemben, s ezzel abban, hogy a Szekszárd tovább reménykedhet. Az ázsiai játékos azonban máshogy gondolta, a harmadik játszmát megnyerte, így eldőlt, hogy biztosan a címvédő jut a legjobb négy közé, ha máshogy nem, jobb szettarányával.

Madarász ugyan végül „behúzta” a meccsét, de később kikapott válogatottbeli társától, Pótától, a kínai származású, német Shan Xiaona pedig ugyancsak négy szettben legyőzte a litván Ruta Paskauskienét, így Macudaira és Mihajlova egymás elleni mérkőzése döntött a pénteki találkozó győzteséről.

Az utolsó párharc változatos, nagy csatát hozott, s végül Mihajlova örülhetett, a Szekszárd pedig úgy esett ki, hogy búcsúzóul legyőzte a négyszeres BL-győztes (2012, 2014, 2016, 2017) berlinieket.

Eredmény (az európai szövetség honlapja alapján):
női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
TTC Berlin Eastside (német)-Szekszárd AC 2-3
Póta Georgina-Polina Mihajlova 2-3 (7, 10, -8, -9, -6)
Macudaira Siho-Madarász Dóra 1-3 (-7, -9, 9, -4)
Shan Xiaona-Ruta Paskauskiene 3-1 (7, -6, 5, 6)
Póta-Madarász 3-1 (7, -8, 8, 6)
Macudaira-Mihajlova 2-3 (-7, 9, 3, -6, -9)
Továbbjutott: a Berlin, 5-3-as összesítéssel.

További tartalmak