Musorujsag
Élő Eredmények

Pótáék már a legjobb nyolc között az asztalitenisz Eb-n

MTI
Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm bejutott a negyeddöntőbe női párosban az alicantei asztalitenisz Európa-bajnokságon, Madarász Dóra és Pergel Szandra viszont búcsúzott a legjobb 16 között.
Póta Georgina (b) és a svéd Matilda Ekholm a walesi Charlotte Carey és az izraeli Nicole Trosman elleni meccsükön a női párosok versenyében az asztalitenisz Európa-bajnokságon a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. október 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor Póta Georgina (b) és a svéd Matilda Ekholm (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az első helyen kiemelt Póta, Ekholm kettős a 16.-ként rangsorolt Stephanie Loeuillette, Oceane Guisnel egységgel csapott össze pénteken délelőtt, s nem okozott számára gondot a francia rivális legyőzése. Négyszettes sima siker lett a vége, így szombaton délelőtt jöhet a negyeddöntős folytatás. Az ellenfél egyelőre nem ismert.

A két évvel ezelőtti, budapesti kontinensviadalon bronzérmes, most kilencedikként rangsorolt Madarászék a rendkívül kellemetlen stílusban játszó luxemburgi Ni Xia Lian, Sarah De Nutte duóval vívták második főtáblás meccsüket, és az első szettet ugyan megnyerték, de a folytatásban az ellenfél 3-1-re elhúzott. Innen még sikerült visszakapaszkodni 3-2-re, a szoros hatodik játszma azonban ismét a harmadik helyen kiemelt luxemburgiaké lett, így ők jutottak a legjobb nyolc közé.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
női páros, nyolcaddöntő:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 1.)-Stephanie Loeuillette, Oceane Guisnel (francia, 16.) 4-0 (7, 6, 2, 10)
Ni Xia Lian, Sarah De Nutte (luxemburgi, 3.)-Madarász Dóra, Pergel Szandra (9.) 4-2 (-5, 6, 3, 9, -5, 9)

később:
férfi páros, nyolcaddöntő:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám (5.)-Samuel Walker, Tobias Rasmussen (angol, dán) 11.30
Lakatos Tamás, Szőcs Hunor (magyar, román)-Simon Gauzy, Emmanuel Lebesson (francia, 9.) 11.30

női egyes, 2. forduló:
Pergel Szandra (24.)-Nina Mittelham (német, 16.) 14.50
Póta Georgina (8.)-Maria Xiao (spanyol, 19.) 16.30

További tartalmak