Pergel Szandra sem jutott főtáblára a budapesti World Tour-versenyen

Az egyes selejtezőjében utolsó magyarként állva maradt Pergel Szandrának sem sikerült a főtáblára jutnia a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

A világranglistán 68. magyar játékos a nemzetközi szövetség rangsorában 29. német Petrissa Soljával csapott össze második szerdai mérkőzésén – már a legjobb 32 közé kerülésért –, de esélye sem volt a győzelemre. A csata négy sima szettben dőlt el a rivális javára, Pergel pedig – a korábban búcsúzó többi 17 magyarhoz hasonlóan – kiesett.

Így egyesben Majoros Bence, valamint Póta Georgina és Madarász Dóra képviseli majd a hazai színeket a főtáblán, míg párosban az Ecseki Nándor, Szudi Ádám, a Póta, Matilda Ekholm és a Szudi, Pergel kettős tagja alanyi jogon az elitmezőnynek. Utóbbi számokban még vannak magyarok a selejtezőben.

A vasárnapig tartó budapesti viadalon négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lép asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint). A főtáblás küzdelem csütörtökön rajtol, a döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

női egyes, selejtező:
3. forduló:
Petrissa Solja (német)-Pergel Szandra 4-0

korábban:
2. forduló:
Pergel-Mateja Jeger (horvát) 4-1
Margarita Peszocka (ukrán)-Nagyváradi Mercédesz 4-0

később:
férfi páros, selejtező, 1. forduló:
Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán) - Jusszef Abdel-Aziz, Halid Asszar (egyiptomi) 17.20

női páros selejtező, 1. forduló:
Madarász Dóra, Pergel Szandra-Chiara Colantoni, Giorgia Piccolin (olasz) 16.40
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz-Jamila Laurenti, Debora Vivarelli (olasz) 16.40