Musorujsag
Élő Eredmények

Baji Balázs és Márton Anita csak a jéghegy csúcsa

M4 Sport
A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gáláján díjazta a sportág legjobbjait, akik között természetesen ott volt a világbajnoki érmet szerző Baji Balázs és Márton Anita, de nem csak az ő sikereikben merül ki a magyar atlétika 2017-es éve, hiszen emellett 14 nemzetközi versenyen szerzett éremmel büszkélkedhetett a szakág.

„Jó évet zártunk. Voltak érmeink felnőtt világversenyen, de ami a korosztályos világversenyeken történt, páratlan a korábbiakhoz képest – nyilatkozta az M4 Sportnak Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetségi elnöke. – Nagyon jól szerepeltünk a junior Európa-bajnokságon, az utánpótlás Európa-bajnokságon, és azt látni kell, hogy ők azok a versenyzőink, akikre számíthatunk a következő olimpiákon, világversenyeken. ”

Az év legjobbjai nem okoztak meglepetést, a férfiaknál a vb-bronzérmes gátfutó, Baji Balázs, a nőknél a vb-ezüstérmes és fedettpályás Eb-győztes súlylökő, Márton Anita végzett az élen. Az edzők között a többek között Baji Balázst felkészítő és számos ifjú tehetséget nevelő ifj. Tomhauser István lett 2017 legjobbja.

További tartalmak