Musorujsag
Élő Eredmények

Két ob-arannyal hangolt a fedettpályás vb-re Márton Anita

Két ob-arannyal hangolt a fedettpályás vb-re Márton Anita

MTI
Márton Anita a súlylökés mellett a diszkoszvetést is megnyerte szombaton az atlétikai téli dobó országos bajnokságon.

A szombathelyi versenyen a jövő csütörtökön kezdődő fedettpályás világbajnokságra készülő Márton Anita (Békéscsabai AC) 18,70 méterrel lett első súlylökésben úgy, hogy mindegyik érvényes kísérlete 18 méter fölötti volt. Az olimpiai bronzérmes atléta így megközelítette idei legjobbját, a 18,87 métert, amivel harmadik a világranglistán. A diszkoszt 56,01 méterrel nyerte – a Magyar Atlétikai Szövetség eredményközlője szerint.

Férfi kalapácsvetésben nem indult az olimpiai bajnok Pars Krisztián, az aranyérmet klubtársa, Halász Bence szerezte meg 71,65 méterrel. Női kalapácsvetésben is a Dobó SE atlétája, Gyurátz Réka győzött 70,57 méterrel.

Férfi diszkoszvetésben Huszák János (FTC) 60,96 méterrel végzett az élen, a 2004-es ötkarikás ezütérmes Kővágó Zoltán nem indult. A férfi súlylökést Rakovszky Tibor (Maximus SE) nyerte 17,39 méterrel.

A téli dobó ob-n népes mezőny vett részt, a felnőtt számokra összesen 82-en neveztek.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Márton Anita aranyért megy Birminghambe
Az olimpiai bronzérmes súlylökő nem titkolja, győzni megy a két hét múlva esedékes fedett pályás vb-re, azt sem bánja, ha csak az utolsó dobásával sikerül diadalmaskodnia.
Atlétika