Musorujsag
Élő Eredmények

Baji Balázs múlt héten még dolgozott, a hétvégén vb-éremért fut

Baji Balázs múlt héten még dolgozott, a hétvégén vb-éremért fut

m4sport.hu
Tomhauser István szerint a vb nem csak a technikai tudás és a gyorsaság próbatétele, hanem az idegek csatája is.

Szerdán utazik el Birminghambe a fedettpályás atlétikai világbajnokságra dr. Baji Balázs, aki a múlt héten előre ledolgozta a kieső napjait az Állatklinikán. Senki nem kötelezte erre, hiszen a távolléte valójában igazolt hiányzás, mégis úgy érezte, hogy tartozik ezzel az amúgy is „behavazott” munkatársainak.

A klinikai túlórák egy kicsit megnehezítették a vb-felkészülés hajráját, de ezen nem múlhat Balázs birminghami bizonyítványa” – mondta ifj. Tomhauser István, aki immár a tizedik esztendeje irányítja a szabadtéren Eb-ezüstérmes és tavaly világbajnoki második helyezett atléta felkészülését.

Szombaton délután lesz az első kanyar, abból kell magabiztosan kikerülni, vasárnap következik ez elődöntő, majd a döntő az éremcsatával. Ha a második kört is jól veszi, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az utolsó csatáját felszabadultan és hatalmas harci kedvvel fogja megvívni” – hangsúlyozta az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó 52 esztendős atlétaedző.

A nemzetközi szövetség által kiadott előzetes rajtlistából kiderül, hogy nem szerezte meg a világbajnoki szereplés jogát az amerikai Grant Holloway, aki február 9-én tekintélyt parancsoló 7.42 másodperces időt repesztve foglalta el az idei világranglista első helyét.

Baji Balázs egykori gimnáziumánál vesz részt az Európai Diáksport Napján (Fotó: MTI/AP/Tim Ireland) Baji Balázs (Fotó: MTI/AP/Tim Ireland)

A mezőny nélküle is roppant erős, hiszen három olyan honfitársa is rajthoz áll a vb-n, aki idén 7.50-nél is jobbat futott: Jarret Eaton (7.43), Aries Merritt (7.46), valamint Devon Allen (7.49). „Belőlük kerülhet ki a győztes, de én azt remélem, hogy tökéletes döntővel Balázs legalább egyet le tud vadászni közülük” – mondta Tomhauser, aki szerint a VB nem csak a technikai tudás és a gyorsaság próbatétele, hanem az idegek csatája is, melynek végén nem mindig a világranglista élén állók mosolyognak.

A vb után következnek a felkészülési táborok, majd a formába hozás a szabadtéri erőpróbákra. Az Év Sportolójának megválasztott atléta előbb Dél-Afrikában, aztán Cipruson igyekszik úgy felhozni magát, mint tavaly a világbajnokságra.  Az év csúcseseménye az augusztusi berlini Európa-bajnokság lesz.

További tartalmak