Musorujsag
Élő Eredmények

Reálisan Márton Anitától várhatunk érmet az atlétikai vb-n

Reálisan Márton Anitától várhatunk érmet az atlétikai vb-n

m4sport.hu/M4 Sport
Március 1-e és 4-e között rendezik Birminghamben a 2018-as fedettpályás atlétikai világbajnokságot. Csütörtöktől az M4 Sport is beszámol részletesen az eseményről. Öt magyar atlétának sikerült magát kvalifikálnia, közülük Márton Anita számít esélyesnek egy érem megszerzéséhez.

A hölgyeknél 60 méteres gátfutásban Kozák Luca is szerepel a vb-n. Bár még nagyon fiatal, de nagyon tudatosan már most készül a sport utáni életére.

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója úgy gondolja, hogy Márton Anita az, akitől elsősorban érmet remélhetünk. Baji Balázs 60 gáton fog indulni, de számára a 110 méteres táv az igazán erős, ezért a világbajnokságon a fő cél a döntőbe jutás.

Nagy szónak számít, hogy öt magyar is kvalifikálta magát a versenyre, mert nagyon nehezek és szigorúak a nevezései feltételek, emellett maga az induló mezőny is nagyon erős, erre jó példa, hogy Zsivoczky-Farkas Györgyinek sem sikerült kijutnia Birminghambe, pedig a legutóbbi vb-n az ötödik helyen zárt az ötpróbázóknál.

A birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokságon induló magyarok névsora. A birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokságon induló magyarok névsora.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva tekintheti meg.

 

További tartalmak