84 országból érkeztek az idei Vivicittára

1500 futó idén először futotta le a félmaratoni távot.

 Résztvevők a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás félmaraton versenyén a Lánchídon 2018. április 15-én. MTI Fotó: Mohai BalázsA 33. Városvédő Vivicittá versennyel hivatalosan is elkezdődött a futószezon. A kétnapos budapesti rendezvényre 84 országból érkeztek versenyzők, a hétvégén összesen 28 ezren indultak el a 900 métertől 21 kilométerig terjedő távokon.

A leghosszabb távon a tavalyi második helyezett, Galamb Csaba lett az első, míg a nőknél ezen a távon a kétszeres olimpikon Erdélyi Zsófia volt a leggyorsabb. a mezőnyben mintegy 1500 futó életében először állt rajthoz a félmaratoni távon.

Az indulók között számos egykori és jelenlegi élsportoló volt, akik közül sokan valamilyen nemes célt támogatva álltak rajthoz. Igyekszem folyamatosan sportosan élni, ez hozzátartozik az én életvitelemhez. Egyszer rábeszéltek a félmaratonra, és azóta is indulok, mert remek a hangulata a versenynek” – mondta Lisztes Krisztián a Ferencváros korábbi remek középpályása.

„Tíz kilométert úsztam már edzésen, de még soha nem futottam. Nehéz volt, kemény volt” – mondta Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes úszó, aki ezúttal a Hospice alapítvány felkérésére állt rajthoz.