Musorujsag
Élő Eredmények

Fehérváron ért véget a világbajnok szezonja

MTI
Súlyos sérülés miatt véget ért az idény a világbajnok Mutaz Essza Barsim számára, aki múlt hétfőn megnyerte a férfi magasugrást a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon.

A 240 centiméterrel győztes katari versenyző világcsúcskísérletet mutatott be a viadalon, a kubai Javier Sotomayor 25 éves, 245 centiméteres legjobbját próbálta megdönteni. Elsőre nagyon közel járt hozzá, de végül nem sikerült a 246 centimétert átugrania – mint kiderült, ekkor sérült meg a bokaszalagja.

A katari Mutaz Essa Barsim a 2018-as Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron (MTI Fotó: Bodnár Boglárka) A katari Mutaz Essa Barsim a 2018-as Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

„Műtétre lesz szükség, de az orvosok szerint három-négy hónap múlva újra edzhetek. Most a teljes felépülés a legfontosabb a számomra” – jelentette ki a 27 esztendős atléta, aki Fehérváron megkapta a legjobb teljesítményt elérő versenyzőnek járó Dr. Spiriev Bojidar-trófeát.

Essza Barsim 2012-ben olimpiai bronz-, majd 2016-ban ezüstérmet nyert, tavaly pedig világbajnok lett Londonban.

További tartalmak