Baji Balázs 8. a 110 gát Eb-döntőjében, ezredek döntöttek az aranyról

Baji Balázs a nyolcadik helyen ért célba a 110 méteres gátfutás döntőjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon pénteken. A finálét a francia Pascal Martinot-Lagarde nyerte meg, aki századra azonos időt futott az orosz világbajnok Szergej Subenkovval, az aranyról mindössze kettő ezred döntött.

A célfotó (forrás: M4 Sport) A célfotó (forrás: M4 Sport)A két évvel ezelőtti Eb-döntőből, amelyben Baji ezüstérmet szerzett, négyen maradtak, a magyar atléta mellett a brit Pozzi, a francia Manga és a lengyel Czyker. A legnagyobb esélyesnek az orosz Szergej Subenkov számított, aki a Gyulai Memorialon egy századmásodpercre megközelítette Colin Jackson 12.91 másodperces Európa-csúcsát.

A Bp. Honvéd vb-bronzérmes sprintere a hetes pályán ezúttal jobban rajtolt, mint az elődöntőben, viszont többször is hibázott, felrúgta a gátakat, s így az utolsó helyen ért célba 13.55 másodperccel. Az aranyérmes a francia Pascal Martinot-Lagarde lett, aki mellbedobással előzte meg Subenkovot.Baji Balázs nem sokkal a finálé után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, „az egyetlen pozitívum a mai napban, hogy sorozatban harmadszor döntőt futottam. De nem jött ki a lépés, nem éreztem magamban azt az átütő erőt, hogy érmet szerezhetek. Kicsit csalódott vagyok, de az igazi cél a döntőbe jutás volt”.Eredmények:
110 m gát, Európa-bajnok:
Pascal Martinot-Lagarde (Franciaország) 13.17 mp
2. Szergek Subenkov (ANA - Oroszország) 13.17
3. Orlando Ortega (Spanyolország) 13.34
...8. Baji Balázs 13.55