Baji Balázs: Nehéz folyton megfelelni a dobogós elvárásoknak

Baji Balázs nem éli meg katasztrófaként, hogy a nyolcadik helyen végzett a berlini atlétikai Európa-bajnokság 110 méteres gátfutás fináléjában. Elmondása szerint kockáztatott, amiben benne volt a hiba, ezúttal nem jött ki jól belőle.

A 2016-os amszterdami Eb-n ezüst-, a 2017-es londoni vb-n bronzérmes Baji kora esti elődöntős futamában a második helyen végzett a francia Pascal Martinot-Lagarde mögött, aki végül a finálét is megnyerte, mindössze két ezreddel.„Az egyetlen pozitívum a mai napban, hogy sorozatban harmadszor Európa-bajnoki döntőt futottam. A mostani fináléban nem igazán találtam a fonalat, aztán úgy voltam vele, mindent felteszek egy lapra és kicsit kockáztattam, ebben benne volt a hiba” – kezdte az M4 Sportnak adott nyilatkozatát Baji Balázs nem sokkal a péntek esti finálé után.

„Semmi gond nincs, nagy katasztrófa nem történt, egészséges is vagyok, legalábbis most úgy érzem, remélem, később sem jön ki semmilyen fájdalom. Van még hátra a szezonból, tehát lehet még jókat futni. ”

A péntek esti döntőben egyéni csúcsától négy tizeddel elmaradó Baji hozzátette: „nagyon nehéz folyton megfelelni a dobogós elvárásoknak.”

„Vannak hullámhegyek, hullámvölgyek. Az állapotommal nincs probléma, kicsit elmaradt a tavalyihoz képest, kevesebb tartalék volt bennem, kevésbé éreztem erősnek és kirobbanónak magam. Sikerülhetett volna sokkal jobban, egyszerűen nem jött össze. Az elvárást kezelni kell, a világbajnoki bronzérem után sokkal nagyobb figyelem irányult rám. Ezt mindig próbálom megfelelően kommunikálni, hiszen nem azt jelenti, hogy nekem bérelt helyem van a dobogón. Ez sokkal nehezebb annál, láthatjuk, hogy Európában is óriási a verseny.”

„Ez egy ilyen sport, borzasztóan topon kell lenni fejben, sajnos előfordul a hiba, ebből most én jöttem ki vesztesen” – tette hozzá, Baji, aki az interjú végén megköszönte a szurkolást honfitársainak.Eredmények:
110 m gát, Európa-bajnok:
Pascal Martinot-Lagarde (Franciaország) 13.17 mp
2. Szergek Subenkov (ANA - Oroszország) 13.17
3. Orlando Ortega (Spanyolország) 13.34

...8. Baji Balázs 13.55