Musorujsag
Élő Eredmények

Krizsán Xénia futamgyőzelemmel, a hetedik helyen zárt hétpróbában

MTI/M4 Sport
Krizsán Xénia hetedik helyen végzett hétpróbában a berlini atlétikai Európa-bajnokság pénteki napján, Zsivoczky-Farkas Györgyi lábsérülése miatt nem indult el 800 méteren.
(fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba)

Krizsán Xénia tizedik helyről vágott neki az utolsó számnak. Futamában azonnal az élre állt, s végig vezetve 2:07.61 perccel lett első alig elmaradva 2:07.17 perces egyéni csúcsától. Ezzel 1000 pontot szerzett, s megnyerte a számot. Egyben a hetedik helyre lépett előre.

„Még nem döntöttem el, hogy elégedett vagyok-e vagy sem. A gerelyhajítás volt az egyetlen szám, amelyhez magabiztosan álltam oda, mert tudtam, hogy az jó lehet, erre az sikerült legkevésbé” – nyilatkozta Krizsán az M4 Sportnak a 800 méter után. Hozzátette, hullámzó volt a napja, a távolugrása „olyan jó volt, mint még soha”, és a zárószámban is jó időt futott.

„A gerely után összetörtem. Jó, hogy volt némi pihenőnk, mert így sikerült összeraknom magamat fejben. A legjobb hatban szerettem volna végezni egyéni csúccsal, mindkettőtől kevéssel maradtam el. Tudom, miben hibáztam, miben kell javítani” – tette hozzá.

Az aranyérmet az olimpiai és világbajnok belga Nafissatou Thiam szerezte meg.

A hétpróbát 36 kezdték, de 22-en fejezték be. A kiesők mellett a németek két versenyzője, Louisa Grauvogel – aki hetedik helyen állt hat szám után – és Mareike Arndt (12.) sem tudott rajthoz állni 800 méteren. A két többpróbázó ugyanis autóbalesetet szenvedett, amikor a délelőtti program után a csapathotelbe tartottak. Egyikük sérülése sem súlyos, de megfigyelésre kórházba szállították őket.

Eredmények:
hétpróba, Európa-bajnok:
Nafissatou Thiam (Belgium) 6814 pont
2. Katarina Johnson-Thompson (Nagy-Britannia) 6759
3. Carolin Scha:fer (Németország) 6602
…7. Krizsán Xénia 6367
Zsivoczky-Farkas Györgyi sérülés miatt feladta.

További tartalmak