Musorujsag
Élő Eredmények

Gyulai: A legjobb választás 2023-ra Budapest volt

m4sport.hu
Gyulai Márton szerint profi sportolókhoz hasonlóan, a megfelelő módon a saját feladatukra koncentráltak, ezért sikerült elnyerni a 2023-as atlétikai vb rendezését.
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. Márton Anita a riói nyári olimpia női súlylökés versenyszámának eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 12-én. Márton Anita országos csúccsal bronzérmet nyert. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Márton Anita a riói nyári olimpia női súlylökés versenyszámának eredményhirdetésén.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot – jelentette be kedden Monacóban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF). Magyarország először adhat otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének.

„Szerették volna elkerülni azokat a pillanatokat, melyek az elmúlt években, évtizedekben az ilyen döntéseket megelőzték. Mondjuk ki, a korrupcióról van szó. Ez pedig egy nagyon jó döntés volt a nemzetközi szövetség új vezetésétől” – mondta a döntés után Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Elmondta, először itthon végeztek egy egyeztetést, hogy minden ami minimum és szükséges az rendelkezésre álljon, és mindehhez hogy áll a magyar sportvezetés és a kormány, majd jelezték a rendezési szándékot a nemzetközi szövetségnek.

„Nem, foglalkoztunk vele, hogy hányan jelentkeztek. Mi próbáltunk profi sportolókhoz hasonlóan, a megfelelő módon a mi feladatunkra koncentrálni, ezeket maradéktalanul teljesítettük  és próbáltuk meggyőzni a nemzetközi szövetség tanácsát, hogy a legjobb választás 2023-ra Magyarország”- mondta Gyulai.

A világbajnoki bronzérmes súlylökő, Márton Anita úgy vélte, bár korábban csak a 2020-as tokiói olimpiáig tervezett, a hazai rendezésű világbajnokság olyan hajtóerőt jelent minden magyar sportolónak, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ő is rajthoz áll az öt év múlva esedékes hazai rendezésű viadalon.

További tartalmak