Musorujsag
Élő Eredmények

Lewis: Távolugró voltam, de jó volt hallani, hogy én vagyok a világ leggyorsabb embere

m4sport.hu
A kilencszeres olimpiai bajnok szerint ahhoz, hogy tényleg messzire ugorj, félelem nélkül kell ugranod.
Liu Shaolin Sándor átveszi az év férfi sportolója díjat Carl Lewistól az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2019. február 14-én.  Mellettük Tarlós István főpolgármester. (Fotó: MTI/Illyés Tibor) Liu Shaolin Sándor átveszi az év férfi sportolója díjat Carl Lewistól az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Szerdán ünnepélyes keretek között  az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán díjazták az elmúlt év legjobb sportolóit. A gála díszvendége a kilencszeres olimpiai bajnok Carl Lewis volt, aki exkluzív interjút adott az M4 Sport, Sport7 című műsorának.

Jelenleg nagyon elfoglalt vagyok, a houstoni egyetemen dolgozom edzőként, de nagyon jó kapcsolatom van az egyik legnagyobb sportszergyártóval, ennek köszönhetően tudtam erre az eseményre is eljönni. emellett életvezetési, étkezési tanácsadással is foglalkozom. Élvezem amit csinálok és örülök, hogy a helyemen vagyok” – mondta a korábbi fantasztikus atléta, aki 1984-ben járt először Magyarországon.

Alapvetően és távolugró voltam, de jó volt hallani, amikor a világ leggyorsabb emberének neveztek. De nekem akkor is a távolugrás volt az első számom. A sprinterek mindig sokkal nagyobb figyelmet kapnak, a távolugrás, ami a három legnehezebb atlétika szám közé tartozik, sokszor háttérbe szorult. Én ezért is hangsúlyozom mindig, hogy távolugró vagyok” – mondta Lewis, aki úgy véli, a szüleitől örökölt genetika és a világ legjobb edzője miatt lehetett az aki.

A nekifutás utolsó négy lépése után ugrasz, majd földet érsz. ez az egész mindössze két másodperc alatt történik. Ahhoz, hogy tényleg messzire ugorj, félelem nélkül kell ugranod. Ez az, amit én nem látok a mostani sportolókban. Ez nem kritika, ez ténymegállapítás” – fogalmazott keményen a mai atléták hozzáállásáról

Beszélt még a sportág nehézségeiről, arról, hogy a távolugrást menyire félreismerik, és arról, mi kell ahhoz, hogy valaki jó távolugró legyen. A teljes interjút itt nézheti meg:

További tartalmak