Kerekes Gréta: Akkora pofont kaptam a harmadik gát felett...

Mindent egy lapra tett fel a női 60 méteres gátfutás vasárnap esti Eb-döntőjében Kerekes Gréta, akit nagyszerű rajtja után kellemetlen meglepetés is ért a táv elején.

Glasgow, 2019. március 3. Kerekes Gréta (b) a női 60 méteres gátfutás döntőjében a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon az Emirates Arénában 2019. március 3-án. Mellette a német Cindy Roleder. MTI/Czeglédi Zsolt A német Cindy Roleder nem volt jó szomszéd a döntőben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)


„Feltettem mindent a pirosra, hiszen ez már a döntő volt, itt kockáztatni kellett” – fogalmazott a finálé után az ötödik helyen végző Kerekes Gréta.

„Tök jó volt az eleje, csak hát ott volt mellettem Cindy, és kaptam tőle egy akkora pofont a harmadik gát felett…” – idézte fel már mosolyogva az utóbb ezüstérmet szerző német Cindy Rolederrel történt „afférját”.

A debreceni gátas elmondta, továbbra próbál bekerülni 8 másodperc alá, hiszen az az álomhatár, de türelmes és nagyon elégedett az Eb-5. hellyel.

„Ha valaki az ideutazás előtt ezt mondja, akkor aláírtam volna. Persze, hogy ennyire közel voltam a bronzéremhez, egy kicsit bosszant, de ezt az utat be kell járni” – tette hozzá.

„Két év múlva már úgy érkezem, hogy na, a dobogót csípjük meg” – zárta sorait Kerekes Gréta, aki pályafutása során először futott Eb-döntőben a felnőttek között.