Musorujsag
Élő Eredmények

Óriási pech: Kozák Luca sérülése miatt nem állhat rajthoz az Eb-döntőben

m4sport.hu
Kozák Luca hiába futott szenzációsan és jutott új országos csúccsal, a legjobb idővel döntőbe 60 méter gáton, sérülése miatt nem állhat rajthoz a vasárnap esti döntőben a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A 22 éves debreceni versenyző a vasárnapi elődöntőben 7.97 másodperces idejével Siska Xénia 34 éves rekordját (8.00 mp) adta át a múltnak és harcolta ki a finálét, de a célba érés után egy szerencsétlen mozdulatot követően szenvedett bokasérülést. Kozák és a csapatorvos első reakciója biztató volt a döntőre nézve, a tervek szerint a bemelegítés közben dőlt volna el, elindulhat-e.

 

Rövid idő alatt azonban sokat romlott a helyzet, a Magyar Atlétikai Szövetség 16.30 magasságában arról tájékoztatott a Facebookon, hogy a bokasérülése sajnos nem teszi lehetővé a döntőben való indulását. Részleges bokaszalag-szakadás gyanújával megy képalkotó diagnosztikára, végleges diagnózis utána várható.

A balszerencsés eset ellenére szurkolhatunk magyarnak a 19.25-kor kezdődő döntőben, Kerekes Gréta egy másik elődöntős futamban harmadikként ért célba, hatodik legjobb idővel kvalifikálta magát.

Szintén jó hír, hogy Márton Anita női súlylökésben bronzérmes lett. 

További tartalmak