Musorujsag
Élő Eredmények

Helebrandt Máté első versenyén teljesítette a vb-szintet

Helebrandt Máté első versenyén teljesítette a vb-szintet

MTI
Helebrandt Máté nyerte meg a gyaloglók 50 kilométeres országos bajnokságát, amelynek az elmúlt évekhez hasonlóan a szlovákiai Gyűgy (Dudince) adott otthon.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a 15-szörös magyar bajnok Helebrandt 3:54:13 óra alatt teljesítette a távot, ezzel a 2017-es londoni világbajnokságon országos csúccsal 6. helyezett atléta első versenyén teljesítette az őszi, dohai vb szintidejét. A nyíregyháziak olimpikonja mögött ugyancsak vb-szintidőn belül végzett az ezüstérmes Venyercsán Bence is (3:55:34 ó). Az ob-n a dobogó harmadik fokára Tokodi Dávid (4:03:20 ó) állhatott fel.

A nők 50 km-es versenyében új országos csúcs született: Kovács Andrea 4:50:17-es idővel bizonyult a legjobbnak. A győri Futóbarátok versenyzője több mint 9 perccel javította meg a korábbi magyar rekordot (4:59:55 ó), amit Torma Anett 2018-ban ért el. A táv ezüstérmese Bíróné Molnár Valéria lett (5:01:16 ó).

Borítókép: Helebrandt Máté (Fotó: atletika.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Baji Balázs: Lehet, hogy a vb-t is kénytelen leszek elengedni
Február 9-én edzés közben elszenvedett sérülése miatt Baji Balázs lábát meg kellett műteni, de a világbajnoki bronzérmes gátfutó az SzPress Hírszolgálatnak elárulta, még egy sebészeti beavatkozás vár rá, ha minden jól megy, akkor március végén.
Atlétika