Rokonszámok legjobbjaitól várnak nagy versenyt 200-on a Gyulai Memorialon

Különlegesen nagy verseny várható női 200 méteren a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, ugyanis indul a 400 méter olimpiai bajnoka és a 100 méter világranglista-vezetője.

A székesfehérvári viadal keddi hírlevele szerint a szám esélyese Shaunae Miller-Uibo lesz, aki három éve Rióban nyert olimpiát, és két hete minden idők legjobb eredményét érte el 300 méteren. A bahamai világsztárnak, aki 400-on a legjobb, de 200-on is remek eredményekkel rendelkezik, Marie-Josee Ta Lou lesz a legfőbb riválisa. Az elefántcsontparti sprinter tavaly 100-on és 200-on ezüstérmes lett a világbajnokságon, a rövidebb távon pedig vezeti a világranglistát. Korábban mindketten indultak már a Gyulai Memorialon.

Székesfehérvár, 2018. július 2. Az elefántcsontparti Marie-Josee Ta Lou (j2), a női 100 méteres síkfutás későbbi győztese a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2018. július 2-án. Mellette a brazil Rosangela Santos (b), a második helyezett Trinidad és Tobago-i Michelle-Lee Ahye (b2) és a harmadik helyezett amerikai Dezerea Bryant (j). MTI Fotó: Bodnár Boglárka Marie-Josee Ta Lou (jobbról a második) tavaly 100 méteren már győzött a Gyulai Memorialon (fotó: MTI/Bodnár Boglárka)A szám mezőnyét várhatóan olyan kiváló amerikai futók teszik teljessé, mint Jenna Prandini és Gabrielle Thomas, a szám világranglistájának negyedik és hatodik helyezettje, vagy éppen Kyra Jefferson és Shania Collins.

A Gyulai Memorialt jövő kedden rendezik. Az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti az eseményt.