A 78 éves doki 2 óra 53 perc alatt futotta le az LA Maratont. Vagy mégsem?

Idén több mint húszezren indultak a Los Angeles-i maratonon, köztük a 78 éves amerikai orvos, Frank Meza, aki 2 óra 53 perc 10 másodperc alatt futotta le a bő 42 kilométeres távot, mindenki legnagyobb megdöbbenésére.

Korosztályában a verseny második helyezettje 4 óra 10 perc 7 másodperc alatt teljesítette a távot, vagyis cirka 1 óra és 7 perccel rosszabb idővel. Figyelemreméltó a két futó közötti különbség. Annak rendje és módja szerint a maraton szervezőinek is szemet szúrt a doktor úr teljesítménye, valószínűtlennek tartották, hogy egy ilyen koros ember képes lehet ennyire jó eredménnyel zárni ezt az emberpróbáló távot.

A szervezőbizottság úgy sejtette, hogy Meza a táv közben autót vagy kerékpárt használt, esetleg rövidített az útvonalon. Ennek utána is jártak, és a város köztéri kameráinak segítségével felfedezték, hogy a 78 éves futó több alkalommal is felbukkant a pálya mellett, majd beszállt a futók közé.

Frank Meza beszáll a versenybe (Forrás: Inside Edition) Frank Meza beszáll a versenybe (Forrás: Inside Edition) 

Frank Meza újra beszáll az LA Maratonba (Forrás: Inside Edition) Frank Meza újra beszáll az LA Maratonba (Forrás: Inside Edition)Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a senior atléta csalt. Kíváncsiságból utánanéztek korábbi futóversenyeknek is, és kiderült, a Frank Meza a 2014-es San Francisco-i maratonon szintén csalt, elkaptak egy felvételt, amelyen a doki biciklin ül a verseny közben.