Baji Balázs valószínűleg az egész idei szezont kihagyja

Baji Balázs a hétfő esti M4SH-ban elárulta, sérülése miatt valószínűleg kénytelen kihagyni az egész idei szezont.


A világbajnoki bronzérmes gátfutó február 9-én edzés közben szenvedett térdsérülést, amely miatt két alkalommal műtéten is átesett.

A 30 éves atléta első alkalommal hagyja ki a Gyulai Memorialt, amely mindig kiemelt helyen szerepelt a versenynaptárában, de szurkolóként így is ott lesz a világsztárokat felvonultató székesfehérvári megmérettetésen.

Sérülése miatt azonban kénytelen kihagyni a fehérvári versenyt és sajnos valószínűleg nem csak ezt: „Egy nagyon csúnya sérülés miatt valószínűleg nem csak a Gyulai Memorialt, hanem az egész idei szezont ki kell, hogy hagyjam. Hál' istennek szépen, fokozatosan gyógyulva térek vissza és erősödöm. Szerencsére minden a tervek szerint alakul, napról napra egyre többet bír a térdem, de az, hogy 110 méteres gátfutásban értékelhető módon versenyezzek, még odébb van. Bízok abban, hogy a további fejlődésem is töretlen marad és a jövő évi fedett pályás illetve szabadtéri versenyeken már nem kell engem hiányolni” – mondta.

Baji Balázs úgy érzi, a szeptemberi világbajnokság idejére kerül olyan állapotba, hogy teljes értékű munkát tudjon végezni, így szinte esélytelennek látja az indulását, de ha „valami csoda folytán úgy adódik, hogy mégis olyan állapotba kerülök, hogy ez megvalósuljon, akkor akár ott is lehetnék, de reálisan nézve valószínűleg azt is a tévéből kell majd néznem”.

A folyamatban lévő felépüléséről elmondta, azt tartja a legfontosabbnak, hogy ne sürgesse a gyógyulást, ne hajszolja bele magát egy újabb sérülésbe, hanem százszázalékosan térjen vissza.

A Gyulai Memorial küzdelmeit július 9-én kedden élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.