Musorujsag
Élő Eredmények

Lemaradhat az olimpiáról a világranglista vezetője

MTI
Christian Coleman az elmúlt egy évben háromszor is elmulasztotta jelezni tartózkodási helyét a doppingellenőrök felé, ami már vétségnek számít.
Christian Coleman (Fotó: EPA/Abdelhak Senna) Christian Coleman (Fotó: EPA/Abdelhak Senna)

Doppinggyanúba keveredett Christian Coleman, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoki ezüstérmese, világranglista-vezetője.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz a brit Daily Mail című napilap értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy a 60 méteren fedettpályás világbajnok, júliusban 100-on amerikai bajnok sprinter az elmúlt egy évben háromszor is elmulasztotta jelezni tartózkodási helyét a doppingellenőrök felé, ami már vétségnek számít.

A sajtóértesüléseket hivatalos szervek egyelőre nem kommentálták, amennyiben Coleman valóban hibázott, akkor akár kétéves eltiltás is várhat rá, ami azt jelentené, hogy az őszi dohai világbajnokságot és a tokiói olimpiát is ki kellene hagynia.

Jelenleg a 23 éves Coleman számít a világ leggyorsabb emberének, miután tavaly Brüsszelben 9.79 másodperces idővel nyert, az elmúlt három évben ennél senki sem futott jobb időt, az idei ranglistát pedig 9.81-gyel vezeti.

További tartalmak