Musorujsag
Élő Eredmények
 

Buffon a nadrágját is a szurkolóknak adta

Nem elképzelhetetlen, hogy ez volt a legendás kapus utolsó hazai BL-meccse, igyekezett emlékezetessé tenni.

Gianluigi Buffon (fotó sport1.de)
A Juventus egy viszonylag unalmas 0-0-t játszott a Barcelonával a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó előtti csoportkörében. A mérkőzésen sok említésre méltó dolog nem történt, mégis elképzelhető, hogy történelmi találkozóról beszélhetünk.

A torinóiak a csoportjuk második – még továbbjutó – helyén állnak, egy ponttal vezetnek a Sporting előtt. De vigyázniuk kell, nehogy ellenfelük több pontot szerezzen az utolsó körben, mert akkor a Barca elleni meccsük volt az idei utolsó hazai találkozójuk a BL-ben. Ebben az esetben ez volt a búcsúmeccse a sorozattól a csapat legendás kapusának, Gianluigi Buffonnak is.

Ezt talán a nagyszerű játékos is átérezte, mert emlékezetessé tette a meccs végét. Megszokott, hogy a játékosok a szurkolók közé dobják a mezüket, a 39 éves klasszis azonban szakított a hagyományokkal, és ezúttal a nadrágját vetette oda egy szerencsés drukkernek.

Miközben kiment megköszönni a biztatást, levette a nadrágját, amit jelentős sikoly kísért a női szurkolók részéről, majd alsónadrágban, vastaps kíséretében vonult az öltözőbe.

A Juve az utolsó körben az Olympiakosz vendége lesz, míg a Sporting Barcelonában lép pályára.



A csoport állása:
1. (és továbbjutott) FC Barcelona 11 pont
2. Juventus 8
3. Sporting Lisboa 7
4. Olimpiakosz 1
A csoportok első két helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek az Európa Liga kieséses szakaszába.