Gulácsi Péter: A tapasztalat és a nyugodtság hiányzott

A higgadtság hozhatott volna sikert – nyilatkozta az M4 Sportnak Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar kapusa, aki csapatával az Európa Ligában folytathatja tavasszal.

Hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Besiktas ellen az RB Leipzig a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. Gulácsiéknak ugyan nem jött győzelem, ám a magyar válogatott hálóőre cseppet sem volt letört a lefújás után.

„Úgy gondolom, hogy főleg a második félidőben nagyon jól megtaláltuk a területeket, mögéjük tudtunk kerülni, több helyzetet is kialakítottunk. Kicsit szerencsétlenek voltunk a kapu előtt. Talán egy kicsit nyugodtabbnak kellett volna egy-két esetben maradni, és akkor hamarabb kiegyenlíthettünk volna” – értékelt az M4 Sportnak.

Gulácsi szerint játékban nagyon jót nyújtottak, összességében pedig pozitívan látja a csapat jövőjét, különösen, hogy ez az első éve volt nemzetközi porondon a Lipcsének, amely sok fiatalt tudhat keretében.

„Nagyon fiatal csapatunk van, rengeteg 19-20-21 éves játékos. Nyilván ez az európai szinten tapasztalatlanság is közrejátszott abban, hogy ma nem sikerült legalább egy pontot szereznünk. De mi mindig is azt mondtuk erre az évre, hogy első nemzetközi éve ennek a klubnak. Minden meccs óriási tapasztalat mind a csapatnak, mind a klubnak. Úgy gondolom, hogy nagyon nagy lehetőség, hogy Európa Ligában tovább tudunk játszani a téli szünet után” – fogalmazott a 27 éves kapus.