9 gól az örökkévalóságnak – CR7 elérte, amit Del Piero elszalasztott

A Real Madrid klasszisa, Cristiano Ronaldo a Dortmund elleni utolsó BL-csoportmeccsen is eredményes volt, amivel történelmet írt, mi pedig csokorba szedtük a legrangosabb európai kupa mostani kiírásában elért góljait.

A Dortmund elleni góljával Ronaldo a labdarúgás történelemkönyvének egy újabb lapjára írta fel arany betűkkel a nevét. Ebből az alkalomból egy videóba sűrítettük a jelenlegi kiírásban elért góljait.

Színes kis összeállítás abban a tekintetben, hogy a portugál gólvágó büntetőből, centerezésből, fejesből vagy éppen a tizenhatoson kívülről is be tudott találni.

A Bajnokok Ligájában a legtöbbször Cristiano Ronaldo volt gólkirály, szám szerint hatszor – a legutóbbi öt idényben zsinórban bizonyult a legjobb góllövőnek, igaz,  a 2014/15-ös kiírásban hármas holtversenyben. Ezeket a szezonokat vizsgálva kiderül, a négyszeres aranylabdás kétszer már nagyon közel járt ahhoz, hogy minden csoportmeccsen betaláljon.

A BL-sikerrel végződött 2016/17-es idény csoportköre közel sem sikerült annyira jól a négyszeres aranylabdás támadónak, mint a mostani, mert bár mind a hat mérkőzésen játszott (persze kezdőként),  csupán kétszer köszönt be az ellenfeleknek. Ez persze nem akadályozta meg abban, hogy 12 találattal a sorozat legeredményesebb játékosa legyen.

Egy évvel korábban is a Real Madrid hódította el a BL-serleget, természetesen Ronaldo remek góllövőformájának is köszönhetően. A luzitán csatár 16 góljával lett a sorozat legeredményesebb játékosa. Akkor a csoportmérkőzések után 11 gólnál járt, de a PSG ellen sem otthon, sem idegenben nem tudott eredményes lenni.

Fotó: MTI/EPA/Juan Carlos Hidalgo) Ronaldo egyből berontott azon az ajtón, amelyen Alessandro Del Piero csak kopogtatott (Fotó: MTI/EPA/Juan Carlos Hidalgo)A 2014/15-ös idényben 5 meccs után 5 gól (10 góllal hármas holtversenyben gólkirály), a 2013/14-es kiírásban 5 találkozót követően 9 találat (17 találattal gólkirály, soha senki nem ért el egy BL-szezonon belül ennyi találatot), egy évvel korábban 4 meccsen 6 gól (12 góllal a sorozat legeredményesebb játékosa), a 2007/2008-as sorozatban pedig 4 meccsen 5 gól (a Manchester United játékosaként 8 góllal lett gólkirály) állt a neve mellett a csoportkör lezárultával.

Látható, két alkalommal is csak egy meccs hibádzott neki a rekordhoz, hogy minden csoportmeccsen betaláljon. Viszont, míg Del Piero és Szerhij Rebrov anno a kvartett utolsó mérkőzésén szalasztotta el az esélyt, Ronaldo valójában most állt először a lehetőség kapujában (előtte ugyanis már a zárófordulót megelőzően volt gól nélküli meccse), a Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb játékosa (114 góllal) pedig ezt a ziccert sem puskázta el.