Musorujsag
Élő Eredmények
 

Real–PSG-vel folytatódik a BL-nyolcaddöntő

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének slágerpárosítása a címvédő Real Madrid és a Paris Saint-Germain párharca, mindkét együttes a végső győzelemre esélyesek között szerepel, azaz a búcsúzó biztosan csalódásként éli meg a szezont. A szerdai első mérkőzést a Bernabeu Stadionban rendezik.

A nagyobb nyomás talán a legutóbbi két kiírás győztesén van, a La Ligában ugyanis 17 pontos a hátránya a listavezető Barcelonával szemben, míg a Király Kupában már a negyeddöntőben búcsúzott a Leganés ellenében. A kupakudarcot követően azonban Zinedine Zidane együttese magára talált, a Valenciát 4-1-re, a Real Sociedadot pedig 5-2-re győzte le, igaz a kettő között "becsúszott" egy Levante elleni 2-2.

A Real Madrid és a Paris Saint-Germain legutóbb a 2015/16-os idény csoportkörében találkozott egymással: Párizsban gól nélküli döntetlent játszottak egymással, míg a Santiago Bernabeu Stadionban a hazaiak örülhettek Nacho 35. percben szerzett gólját követően. Két egyenes kieséses párharcukat azonban mindkétszer a PSG nyerte: az UEFA Kupa 1992/93-as kiírásának negyeddöntőjében, illetve egy évvel később a Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjében is a franciák ünnepelhettek továbbjutást.

A Real Madrid 2005 és 2010 között sorozatban hatszor bukott el a legjobb 16 között, azóta azonban minden évben eljutott legalább a legjobb nyolcig. A Real legutóbbi 17 hazai európai kupamérkőzésén nem talált legyőzőre, most azonban az a PSG utazik hozzá, amely a csoportkörben rekordot jelentő 25 gólt szerzett.

A párharc két kulcsfigurája az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, illetve Neymar lehet: a Real portugál sztárja a BL történetének első játékosaként mind a hat csoportmérkőzésen eredményes volt, 9 találattal toronymagasan vezeti a góllövőlistát. Neymar hatszor talált az ellenfelek kapujába, összességében pedig 27 eddigi fellépésén 27 gólja mellett 14 gólpassza is van a PSG színeiben. Érdekesség, hogy a világ legdrágább futballistájáról hetek óta az a pletyka járja, hogy a következő idényt már a Real Madridban kezdi meg, ugyanakkor a PSG katari tulajdonosa csak abban az esetben lenne hajlandó eladni őt, ha előtte BL-győzelemre vezeti a párizsiakat.

A másik szerdai mérkőzésen az FC Porto a Liverpoolt látja vendégül. A portugálok eddig négyszer játszottak a liverpooliak ellen, de két vereség mellett csak két döntetlenre futotta az erejükből. A Vörösök még azzal együtt is favoritjai ennek a párharcnak, hogy télen eladták egyik kulcsjátékosukat, Philippe Coutinhót az FC Barcelonának.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a Real-PSG meccset közvetíti élőben a szerdai játéknapon.

A szerdai program:
Real Madrid (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45
FC Porto (portugál)-FC Liverpool (angol) 20.45

A párharcok visszavágóit március 6-án rendezik.