Musorujsag
Élő Eredmények
 

Klopp akkor hiszi el, hogy továbbjutottak, ha lefújják a visszavágót

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool Portugáliában verte tönkre a Portót (5–0), így a visszavágó az Anfield Roadon gyakorlatilag formalitásnak tűnik. Jürgen Klopp, az angolok németek mestere óvatosságra int.

PORTUGAL SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE
A párharcnak lesz még egy felvonása, ezért Klopp szerint nem szabad még hátradőlni, de a Dragao Stadionban nyújtott teljesítménnyel maradéktalanul elégedett. Főként támadósora kápráztatta el.

Sadio Mané mesterhármast ért el, amit azért is tart fontosnak a német mester, mert az utóbbi időben sokat kritizálták a szenegálit.

„Tökéletesen válaszolt a kritikus hangokra. Már a legutóbbi mérkőzésünk után is mondtam neki, hogy végre újra közöttünk látom, visszatért. Most újra megmutatta, milyen fantasztikus játékos – kezdte mondandóját Manéról Klopp -. Ő mindig fontos volt számomra, még akkor is, amikor kicsit visszafogottabban teljesített. A kvalitásairól tesz tanúbizonyságot, hogy bár nincs száz százalékos állapotban, mégis eredményes. A gólok előbb vagy utóbb megjönnek, ha olyan keményen dolgozol, mint ő. Ilyenkor láthatunk a mostanihoz hasonló meccseket. Az első gólja kicsit szerencsés volt, de a a következő kettő jól megmutatta, hogy milyen kvalitásokkal bír. Boldog vagyok ettől.”

Mo Salah harmincadik gólját szerezte az idényben, a Liverpool menedzsere esetében sem fukarkodott a pozitív jelzőkkel.

„Nagyon jó szezonja van, ezt már tapasztalhatjuk egy ideje. Fontos része a csapatunknak. Minden egyes gólja győzelemmel ért fel a számunkra. Sokat beszélünk az utóbbi hetekben Móról, ami teljesítményét nézve nem csoda, de ma Sadio produkciója volt az igazán feltűnő, illetve Firminót is meg kell említeni., aki újra kiemelkedőt nyújtott a pályán. És akkor Oxról (Alex Oxlade-Chamberlain) nem is beszéltem. Mindenkinek gratulálok” – dicsérte támadóit a német menedzser.

A remek eredmény ellenére óvatosságra int Klopp a visszavágót illetően.

„Sokszor mondtam már, régóta vagyok a szakmában így tudom, hogy bármi megtörténhet az utolsó sípszóig. Ez a párharc még nem dőlt el. Azért jöttünk ide, hogy jó alapokat biztosítsunk az anfieldi visszavágóra, ezt el is értük. Se többet, se kevesebbet. Tartozunk annyival a szurkolóinknak, hogy a visszavágón száz százalékos teljesítményt nyújtsunk.”

A Porto vezetőedző, Sergio Conceicao érthetően letört volt a mérkőzés után.

„Magas szinten kezdtük a mérkőzést, az első húsz percben volt pár lehetőségünk, köztük egy nagy Otavio révén. Az első gól előtt mi akartunk támadást indítani, de kapusunk rossz megoldást választott, elvesztettük a labdát, az ellenfél pedig büntetett. Utána vétettünk még pár hibát, amelyekért drágán megfizettünk egy olyan csapat ellen, amelyiknek ilyen tűzereje van. Kétgólos hátrányban túl visszafogottá vált csapatom, onnantól még nehezebbé vált a mérkőzés” – értékelt a Porto mestere.