Musorujsag
Élő Eredmények
 

Juventus–Real Madrid a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének slágermérkőzése

Pénteken Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását.

SWITZERLAND SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE DRAW
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításai A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításai



A svájci Nyonban megrendezett sorsolásnak Pedro Pinto volt a házigazdája, Giorgio Marchetti vezette. Az érintettek számára a szerencsés, esetleg szerencsétlen kéz, amely a csapatokat húzta Andrij Sevcsenkóé volt.

A szabályok alapján az elsőként húzott klubok játszanak először hazai pályán a párharcokat.

Az ukrán legenda elsőként a spanyol Barcelonát húzta ki, amely az első összecsapáson az olasz AS Romát látja vendégül. A spanyol Sevilla a német bajnok Bayern Münchent kapta. Ötödikként az olasz Juventus húzta ki, ami a BL-címvédő Real Madriddal csaphat össze. A végére értelemszerűen egy angol párharc maradt: a Liverpool fogadhatja az első meccsen a Pep Guardiola vezette Manchester Cityt.

Andrij Sevcsenko az FC Barcelonát húzta ki elsőként (fotó: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)



A Juventus és a Real Madrid eddig 19 alkalommal találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, kilenc spanyol siker mellett nyolcszor az olaszok ünnepelhettek, és volt két döntetlen is. Igaz, mindkét döntős összecsapásukon a madridiak diadalmaskodtak. A Real 1998-ban Predrag Mijatovic góljával nyert, tavaly pedig simán, 4-1-re diadalmaskodott. Érdekesség ugyanakkor, hogy a két csapat legutóbbi négy oda-visszavágós párharcából - köztük a 2015-ös elődöntőből - a Juventus jött ki győztesen.

Ugyan az angol pontvadászatot utcahosszal vezeti a Manchester City, s 21 ponttal előzi meg a Liverpoolt, Josep Guardiola együttesének mondhatni éppen a Vörösök a mumusai, ugyanis a két gárda legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A Premier League mostani szezonjában ráadásul egyedül a Liverpool tudta legyőzni a Manchester Cityt.

A Liverpool történetében ez lesz a kilencedik angol klub elleni párharc, az eddigiek közül ötöt megnyert. A Manchester City korábban csak egyszer, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1971-es elődöntőjében került szembe angol riválissal, s búcsúzott a Chelsea-vel szemben. Hazájukban kétszer játszottak egymás ellen oda-visszavágós párharcot, mindkettőt a Vörösök nyerték a Ligakupában.

A Barcelona és az AS Roma legutóbb a 2015/16-os idény csoportkörében találkozott egymással, az olaszok a Camp Nou Stadionról nem őriznek kellemes emléket, hiszen a katalánok 6-1-re diadalmaskodtak.

A Bayern és Sevilla még nem játszott egymással az európai kupaporondon.

A 2017/2018-as Bajnokok Ligája további programja:
Negyeddöntők párosítása: április 3-4., 10-11.

Barcelona-AS Roma (április 4-én és 10-én)

Sevilla-Bayern München (április 3-án és 11-én)

Juventus-Real Madrid (április 3-án és 11-én)

Liverpool-Manchester City (április 4-án és 10-én)

Elődöntők sorsolása: április 13.

Elődöntők: április 24-25., május 1-2.

Döntő: május 26. Kijev, Olimpiai Stadion