Musorujsag
Élő Eredmények
 

Egy római, aki szívből szurkol a Liverpoolnak

Lucas Leiva jó eséllyel már azért sem szurkolna az AS Romának kedden este a BL elődöntőjében, mert a városi rivális SS Lazio labdarúgója. Az legalább ennyire érthető, hogy a BL-elődöntő alatt a Liverpoolnak fog szurkolni, hiszen tíz szép évet húzott le a Mersey-parti csapatnál.

Lucas Leiva (Forrás: The Laziali) Lucas Leiva (Forrás: The Laziali)
A brazil középpályás tökéletesen tisztában van azzal, hogy milyen hangulat fogadhatja az AS Romát az Anfield Roadon, erről a Liverpool hivatalos honlapján beszélt.

„Nagy meccs lesz, egy elődöntő. Talán nem lesz nagy különbség azokhoz a mérkőzésekhez képest, amelyeket átélhettem az Európa Ligában a Dortmund, majd a Villarreal ellen. Izgatottan várom már a meccset és természetesen a Liverpoolnak fogok drukkolni” – mondta a 31 éves játékos.

Az első mérkőzést a televízióban nézi, de reméli, hogy a visszavágót élőben, a stadionban tekintheti meg, ráadásul a Liverpool-szurkolók táborában.

„Legalábbis ez az elképzelésem. Remélem, hogy a meccset a Liverpool szektorában nézhetem meg és velem lehet pár barátom, illetve a fiam – ecsetelte jövő heti terveit Leiva -. Folyamatosan figyelem a Liverpoolt, az összes mérkőzését megnézem, és nagyon remélem, hogy bejutnak a döntőbe.”

Mohamed Szalah gólöröme a Liverpool-Manchester City BL-negyeddöntőben (Fotó: EPA/Peter Powell) Mohamed Szalah gólöröme a Liverpool-Manchester City BL-negyeddöntőben (Fotó: EPA/Peter Powell)



Nem lesz könnyed sétagalopp a csapat számára kiharcolni a részvételt a kijevi fináléban, mert azzal a Romával kell megmérkőzni, amely a negyeddöntőben a végső győzelemre is esélyesnek hitt Barcelonát búcsúztatta, egy már-már mesébe illő fordításnak köszönhetően.

Az első mérkőzésen a Camp Nouban Messiék szinte átgyalogoltak az olaszokon egy meggyőző, 4-1-es diadallal, a visszavágó előtt kevesen gondolták azt, hogy a Farkasok képesek lehetnek kiharcolni a továbbjutást. A Stadio Olimpicóban viszont csoda történt, és Eusebio Di Francesco gárdája 3-0-ra verte a spanyol óriásokat. A Spanyolországban lőtt Edin Dzeko-gólnak köszönhetően kiharcolta a négy közé jutást a Bajnokok Ligájában.

Nelson Semedo és Edin Dzeko a Barcelona-AS Roma BL-negyeddöntőben (Fotó: EPA/Andreu Dalmau) Nelson Semedo és Edin Dzeko a Barcelona-AS Roma BL-negyeddöntőben (Fotó: EPA/Andreu Dalmau)



„Hatalmas önbizalommal vágnak neki a párharcnak, miután megverték a Barcát. Nagyon jól játszottak, azt gondolom, meg is érdemelték a továbbjutást. Ez hatalmas lendületet adhat nekik. Az viszont biztos, hogy a város egyik fele a Vörösökért fog szorítani, a Lazio szurkolói. Az tuti, hogy ők nem akarják a Romát a döntőben látni.  A város másik fele viszont nagyon izgatott, úgyhogy egy nagyon nagy elődöntő lesz. Meglátjuk, mi lesz a végén. A Roma egy nagyon agresszív csapat, olyan a stílusuk, mint a Premier League-csapatoké. Nagyon magasan támadnak le és van pár nagyon gyors támadójuk. Mindemellett még Edin Dzeko is a rendelkezésükre áll, aki egy nagyon nagy játékos. Egy jó elődöntő elé nézünk, de úgy érzem, a Liverpoolnak minden eszköze megvan, illetve a szükséges erő ahhoz, hogy legyőzze ellenfelét. Már a Manchester City ellen is láthattuk, mennyire erősek” – latolgatta az esélyeket az ex-liverpooli brazil.