Musorujsag
Élő Eredmények
 

Cristiano Ronaldo lövésénél elképzelni sem lehet rosszabbat

A Real Madrid müncheni sikere az elődöntő első mérkőzésén aligha lehetett meglepetés: a Bajnokok Ligája címvédője sorozatban hatodszor győzte le a német rekordbajnokot. Ami inkább meglepő volt: Cristiano Ronaldo nem szerzett gólt.

Ronaldót megállította a Bayern, de a Real Madridot nem tudta (fotó: PA/RONALD WITTEK)



A Bayern München–Real Madrid (1–2) BL-elődöntő összefoglalóját itt tekintheti meg. 

A portugál klasszisnak ugyan volt egy kezezés miatt nem megadott gólja, de parádés sorozata megszakadt: ez volt az első olyan mérkőzése a mostani BL-szezonban, amelyen nem talált a kapuba, az ezt megelőző 10 találkozón 15 alkalommal volt eredményes, a góllövőlistát fölényesen vezeti a 10-10 gólos Salah és Firmino előtt.

De nemcsak gólja, kaput eltaláló lövése sem volt a Bayern München ellen, ami még inkább ritkaságnak számít. Legutóbb 2017 februárjában volt példa hasonlóra, 16 mérkőzéssel ezelőtt.

Cristiano Ronaldo pocsék próbálkozása a Bayern ellen:

De abban is biztosak lehetünk, hogy az ötszörös aranylabdásnak nem saját statisztikájának javítása, hanem a Real Madrid győzelme volt a legfontosabb, amellyel Zinedine Zidane alakulata hatalmas lépést tett sorozatban harmadik BL-döntője felé. Legutóbb a Juventus jutott be sorozatban három BL-döntőbe (1996-1997), de a Real Madrid lehet az első triplázó a sorozat 1992 óta íródó történelmében.

Egyébként a szerdai volt Ronaldo 96. győztes meccse a BL-ben, amivel egyedülálló rekorder lett, Iker Casillas csúcsát adta át a múltnak.