Musorujsag
Élő Eredmények
 

Klopp: Szalah-ra nincsenek szavak

A Liverpool edzője szerint a háromgólos hazai győzelem ellenére nehéz visszavágó vár a csapatra Rómában, de még akkor sem lenne egyszerű dolga a Vörösöknek, ha 5–0 maradt volna az eredmény. Jürgen Kloppnak Alex Oxlade-Chamberlain súlyos sérülése miatt sem lehet felhőtlen az öröme.

„Rómában is sokat kell dolgoznunk. Akkor sem lett volna egyszerű dolgunk, ha marad 5–0 az eredmény, de így még jobban oda kell majd figyelnünk a visszavágón, hiszen a Roma mindent meg fog tenni, hogy felzárkózzon. Ez nem nagy különbség. Amit ma megtanultam, az az, hogy a második meccsen is nyerni kell, még akkor is, ha nagyon nehéz dolgunk lesz” – nyilatkozta a találkozó után a Vörösök német edzője.

Jürgen Klopp ölelgeti a két gól és két gólpassz után lecserélt Mohamed Szalah-t a Liverpool-AS Roma BL-elődöntőben (Fotó: EPA/Peter Powell)



Mint arról korábban beszámoltunk, a Liverpool 5–0-s vezetés után 5–2-re nyert az AS Roma ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A meccsen Mohamed Szalah és Firmino egyaránt két-két gólt és két gólpasszt jegyzett. Klopp külön is kitért a hatalmas szezont futó egyiptomi csatárra. „Szalah-ra egyszerűen nincsenek szavak. Reméljük, így folytatódik majd a szezonja, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez így legyen. Nyilván ez egy csapatjáték, de szükség van az ilyen játékosokra, akik döntő szituációkban képesek remekül dönteni. Nagyon boldog vagyok, hogy a nyáron sikerült leszerződtetni.”

"Talán csodálkoznak, hogy nem vagyok sokkal jobb hangulatban. Ma este elveszítettünk egy fantasztikus játékost, s emiatt egyáltalán nincs kedvem fantasztikus dolgokról beszélni" – tette hozzá a német edző, aki ezzel Alex Oxlade-Chamberlainre utalt, akit már 20 perc után le kellett cserélnie, mert súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A hazai szurkolóknak ezt leszámítva sokáig nagyszerű élményben lehetett része az Anfield Roadon: az ex-római Mohamed Szalah a szünet előtt kétszer is betalált, majd a fordulás után jött a liverpooli henger Sadio Mané és az ugyancsak duplázó Roberto Firmino góljaival. A kiütéses liverpooli győzelmet Edin Dzeko és a 11-esből eredményes Diego Perotti találatai tompították némileg, s hagytak csekély esélyt az AS Romának arra, hogy a visszavágón kiegyenlítse, vagy akár meg is fordítsa a párharcot.

Az AS Roma a negyeddöntőben már véghezvitt egy kisebb csodát, úgy búcsúztatta az FC Barcelonát, hogy az idegenbeli első meccsen 4–1-re kikapott, majd otthon 3–0-ra verte jóval esélyesebbnek tartott riválisát. Egy ugyanilyen eredmény a jövő héten is továbbjutást érne.

Eusebio Di Francesco, a rómaiak mestere úgy vélekedett, hogy tanítványai képesek lehetnek a Barcelona ellenihez hasonló feltámadásra, aki pedig nem hisz a Farkasok továbbjutásában, inkább ne menjen ki a visszavágóra. „A remény maradt számunkra. El kell hinnünk, hogy meglehet, de csodáról egyelőre nem tudok beszélni. Dolgoznunk kell és megmutatni, hogy ugyanúgy fel tudunk állni, ahogyan azt tettük a Barcelona ellen is. A Liverpool nyilván egy másik csapat, de azt is remélem, hogy a szurkolóink mögöttünk állnak és támogatnak minket. Csak azt tudom mondani, hogy így is történelmi pillanatokat élünk át, hiszen először jár a csapat a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Át kell magunkat adni ennek a pillanatnak, hiszen még nincsen vége. Amit elértünk eddig, az bizonyítja, hogy képesek vagyunk bármire. Azok, akik nem hisznek bennünk, azoknak otthon kell maradnia. Nehéz lesz, de ez még mindig az elődöntő” – fogalmazott az olasz edző, aki szerint a mostani eredmény jobb, mint a 4–1 volt a Camp Nouban.

A Liverpool-AS Roma elődöntős párharc visszavágóját jövő szerdán játsszák Rómában, a találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.