Musorujsag
Élő Eredmények
 

Tizenegyest úszott meg a Real a Bayern ellen? – videó

Fél perce sem ment a Bayern München–Real Madrid BL-elődöntő, amikor büntetőgyanús szituáció alakult ki a spanyolok kapuja előtt.

Egy lepattanó labdára Robert Lewandowski csapott le, Dani Carvajal iramodott utána, még az ötös előtt utolérte a lengyelt, aki elterült a földön. Az jól látszik a felvételen, hogy a spanyol védő nagy lendülettel érkezik meg Lewandowski mögé, és az is egyértelmű, hogy mindkét kezét ráteszi a bajorok csatárára, így akár kétkezes lökésként is lehet értelmezni az esetet. Bjorn Kuipers játékvezető mindenesetre nem ítélt tizenegyest, a meccset pedig egygólos hátrányból a Real Madrid nyerte 2–1-re.

Az eset egyébként emlékeztet arra a szituációra, amely végül a Real Madrid négy közé jutásához, egyben a Juventus kieséséhez vezetett. A torinóiak a hazai pályán elszenvedett 3–0-s vereség után a madridi visszavágón ledolgozták hátrányukat, már mindenki a hosszabbítást várta, amikor a rendes játékidő ráadásában Mehdi Benatia a tizenhatoson belül hátulról fellökte Lucas Vázquezt. Akkor Michael Oliver játékvezető tizenegyest ítélt, amit Cristiano Ronaldo értékesített, így a hosszabbítás elmaradt, a Real továbbjutott, a Juve búcsúzott, a reklamáló Gianluigi Buffont pedig vélhetően utolsó BL-meccsén reklamálásért kiállították.