Musorujsag
Élő Eredmények
 

Ronaldo: A Pool kiérdemelte a tiszteletet, de mi vagyunk a jobb csapat

A Real Madrid legnagyobb csillaga, Cristiano Ronaldo elmondta, a Liverpool kiérdemelte a tiszteletet, és hogy ott legyen a Bajnokok Ligája döntőjében, de a Real a jobb csapat, szombaton pedig történelmet akarnak írni. Ha Messinek igaza van, akkor a Madridnak még csak jól sem kell játszania ahhoz, hogy sorozatban harmadszor üljön fel Európa trónjára.

Spain Soccer La Liga
A Real Madrid–Liverpool Bajnokok Ligája-döntőt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

„A döntők mindig különlegesek, mindegy melyik csapattal nézel farkasszemet. Örültem volna, ha előző klubom, a Manchester United lett volna az ellenfél, de a Liverpool kiérdemelte a tiszteletet, és hogy ott legyen a döntőben. Nem lesz könnyű dolgunk ellenük, annyi bizonyos. A játékuk alapján a 3-4 évvel ezelőtti Realra emlékezetnek a három gyors csatárukkal. Nagyon erős a támadójátékuk. Ettől függetlenül a Madrid a jobb csapat, de ezt a döntőben is bizonyítanunk kell.”  

A Barcelona zsenije, Lionel Messi szerint is a spanyolok a jobbak, s azt is elárulta, mi a Real egyik nagy erőssége.

„Minden poszton a Madridnak vannak a legjobb játékosai a világon. Akárcsak a Barcának, de van valami, ami csak a Realra jellemző. Mégpedig az, hogy akkor is képesek eredményeket elérni, amikor gyengébben játszanak.”

Hogy Ronaldo milyen formában van, az egyelőre kérdés, de az El Clásicón összeszedett kisebb bokaficama állítólag már a múlté, így bizakodóan várja a döntőt.

Fotó: reuters Az érzés, amit Cristiano Ronaldo ötödször élhet át szombaton (Fotó: reuters)



„Jól szeretném érezni magam szombaton. Remélem, jól játszom majd és gólokat szerzek” – mondta a Real Madrid támadója, aki a Bayern München elleni elődöntős párharcot leszámítva mindegyik BL-meccsén betalált a mostani szezonban, így 15 gólnál tart. Ha a Liverpoolnak is beköszönne, akkor beállítaná saját, 16 gólos rekordját, melyet a 2015/16-os szezonban ért el. Egy idényen belül soha senki nem szerzett ennél több találatot a legrangosabb európai kupában.

„A legfontosabb azonban, hogy a csapat nyerjen, mindegy ki szerzi a gólokat. Történelmet akarunk írni” – utalt arra Ronaldo, hogy a Realon kívül egyetlen csapat sem tudta megvédeni címét a BL-ben, arra meg pláne nem volt példa, hogy valamely klub sorozatban háromszor üljön fel Európa trónjára.

„Imádok játszani ebben a sorozatban, mert a meccsek magas színvonalúak, és ahhoz, hogy megnyerd a trófeát, a világ legjobb csapatait kell legyőznöd. Itt bármi megtörténhet, ezért motiváltnak és ébernek kell lenned, egy pillanatra sem lazíthatsz. A Real azonban kifejezetten sikeres ebben a sorozatban, számomra pedig külön motivációt jelent Paco Gento és Alfredo Di Stéfano.”

Utóbbi Real-legenda 5-ször, előbbi pedig 6-szor (ezzel Gento az abszolút első) nyerte meg a Bajnokok Ligája elődjének számító BEK-et (Bajnokok Európa Kupája), míg Ronaldónak 4 BL-győzelme van. Ha viszont a Madrid szombaton legyőzi a Liverpoolt, akkor Ronaldo elmondhatja magáról, hogy mindenkinél többször nyert BL-t (1992 óta hívják így a sorozatot), hiszen Lionel Messi, Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué és Clarence Seedorf is 4-szer emelhette a magasba az elitsorozat serlegét.

Hogy történelmet ír-e a Real Madrid és Ronaldo, az a szombaton 20:45-kor kezdődő Liverpool elleni Bajnokok Ligája-döntőben kiderül. A meccset élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.