Musorujsag
Élő Eredmények
 

Beckham szívességet kért Zidane-tól

David Beckham és Zinedine Zidane csapattársak voltak a Real Madridban, így nem meglepő, hogy az egykori sokszoros angol válogatott labdarúgó a spanyol klub sikerének örülne a kijevi Bajnokok Ligája-döntőben. A szombat 20:45 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Zidane edzőként harmadszor szerezheti meg a BL-serleget, ezzel beállíthatja Carlo Ancelotti és Bob Paisley csúcsát.

A két volt csapattárs Ukrajnában is találkozott, leültek beszélgetni, a téma pedig mi más lett volna, mint a szombati mérkőzés.

„Sikeres voltál játékosként, most edzőként is sikeres vagy, ez hihetetlen” – mondta a francia szakvezetőnek Beckham..

Zinedine Zidane (balra) és David Beckham  – Fotó: Real Madrid/Youtube Zinedine Zidane (balra) és David Beckham – Fotó: Real Madrid/Youtube



Tovább tetézi a korábban a világ egyik legismertebb labdarúgójának tartott Beckham érzéseit a BL-fináléval kapcsolatban, hogy Madridba szerződése előtt tíz évig játszott a Manchester Unitedben, ami a Liverpool egyik nagy riválisa. Sok szerencsét kívánt Zidane-nak és a madridi klubnak a BL-döntőben. „Kérlek, nagyon kérlek titeket, hogy győzzétek le a Liverpoolt” – hangzott Beckham kérése.

Zidane az idényben sokszor nagy nyomás alatt irányította csapatát, amely a bajnokságban csak a harmadik helyen végzett, ráadásul nem elég, hogy a nagy rivális Barcelona szerezte meg az aranyérmet, még a város második számú csapatának tartott Atlético Madrid is megelőzte a Real Madridot. A BL-sikerrel némileg kiengesztelhetnék a szurkolókat.

„Sok áldozatot hoztunk, sokat dolgoztunk, rengeteget tettünk bele mindannyian, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját – nyugtatta meg barátja Beckhamet. – Amikor eldöntöttem, hogy edző leszek, azt gondoltam, hogy semmi nem lehetetlen. Amikor a Real Madrid kispadjára kerültem, tudtam, hogy nagyszerű dolgokat fogunk elérni.”