Musorujsag
Élő Eredmények
 

Zidane: Háromszor is megnyerni? Ez őrület!

Történelmi tettről beszélt Zinedine Zidane, aki első edzőként sorozatban háromszor nyert labdarúgó Bajnokok Ligáját.

UKRAINE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE FINAL 2018
„Ez egy történelmi pillanat" - lelkendezett a beIN Sportsnak nyilatkozva közvetlenül azután, hogy csapata, a Real Madrid 3-1-re legyőzte a Liverpoolt Kijevben és ezzel ismét megvédte a címét.

„Sorozatban harmadszor nyerni... Fantasztikus ezt megélni. Még akkor is, ha hiszünk benne, gondolunk erre, miközben keményen készülünk. Egy ilyen csapattal messze el lehet jutni, de háromszor nyerni, ez valami őrület" - mondta. Hozzátette, ebből is profitálni lehet, és hangsúlyozni kell, hogy mindezt a játékosok együtt érték el.

A francia szakvezető nem reagált érdemben arra, hogy a lefújás után az ötszörös aranylabdás csatár, Cristiano Ronaldo sejtetni engedte nyári távozását.

„Nem foglalkozunk ezzel, csak arra gondolunk, ami most történik. Hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk" - közölte.

Jörgen Klopp, a Liverpool (j) és Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében a kijevi Olimpiai Stadionban 2018. május 26-án. (MTI/EPA/Georgi Licovski)



A mérkőzés után Jürgen Klopp azon sopánkodott, hogy nem tudtak élni a lehetőséggel, hogy megnyerjék a Bajnokok Ligáját.

„Jól ment minden egészen a mai döntőig. Itt volt az esély arra, hogy megnyerjük, mégsem tudtunk élni vele." 

A német szakember szót ejtett potyázó kapusáról is, akinek hatalmas szerepe volt abban, hogy a liverpooliak szomorkodtak a szombati finálé után.

„Loris Karius is tudja, amit mindenki tud... Szégyenletes ez egy ilyen mérkőzésen, egy ilyen szezon után. Együtt érzek vele, ő egy remek srác. Az első hibája okozta a másodikat is."

Klopp hozzátette, mindent megtettek a győzelemért, büszke csapatára, azonban a mérkőzés nem a legjobb forgatókönyv szerint alakult számukra, elég, ha csak Mohamed Salah sérülését nézzük.

„Ha valaki így vélekedik a mérkőzés után, azt mondják rá, hogy rossz vesztes, de szerintem ez egy kemény szerelés volt, ami egy kicsit a birkózásra emlékeztetett" - mondta Sergio Ramos mozdulatára utalva.