Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lopetegui kalapot emel Zidane előtt

Lopetegui kalapot emel Zidane előtt

m4sport.hu/maisfutebol.pt
Szerdán este a Real Madrid az olasz AS Romát fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörében címvédőként, Julen Lopetegui számára viszont ez lesz az első BL-mérkőzés. Nehéz örökséget kapott Zinedine Zidane-tól, akinek a vezetésével a csapat képes volt háromszor egymásután megnyerni a trófeát.

A királyiak új vezetőedzője belátja, hogy hatalmas nyomás érkezik felülről, a vezetőség részéről, de ezt teljesen logikusnak és normálisnak tartja egy olyan klub esetében, amely sorozatban nyeri a Bajnokok Ligáját. A korábbi mester, a francia Zinedine Zidane hatalmas munkát végzett a csapat élén, ami Lopetegui szerint megsüvegelendő.

„Először is, meg kell emelnem a kalapomat a Real Madrid, a keret és az edzője előtt. Ezek után hatalmas várakozásokkal fogunk küzdeni, ambiciózusak vagyunk, és sokat dolgozunk” – mondta Lopetegui a Roma elleni BL-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Nyáron, az oroszországi világbajnokság megkezdése előtt váratlan és furcsa körülmények között eltávolított szövetségi kapitány számára a szerdai lesz az első Bajnokok Ligája-mérkőzés, a tavalyi elődöntős Romával szemben.

„Nagy büszkeség ez számomra, mert a Real Madridban mindig és mindenhol felelősségteljesen kell hozzáállni minden megmérettetéshez. Hatalmas várakozással kezdünk bele most ebbe, talán magyarázni sem kell, hogy mennyire fontos a BL a Real Madrid számára” – nyilatkozta BL-premierje előtt a vezetőedző.

A sajtó képviselőit természetesen az érdekelte a legjobban, hogy Cristiano Ronaldo nélkül mire számít a kiírásban, de a mester elhárította ezt a kérdést.

„Csak a saját játékosaimmal foglalkozom. A keret készen áll, hogy minden fronton megküzdjön” – zárta rövidre a Ronaldo-témát a Real trénere.

Az ellenfélre sem pazarolt sokkal több szót, tiszteli a Romát, amely vélemény szerint egy ambiciózus és agresszív csapat.

A mérkőzés szerdán este 21 órakor kezdődik, az M4 Sporton élőben tekinthető meg.

Borítókép: Julen Lopetegui (Fotó: EPA/BALLESTEROS)

További tartalmak