Musorujsag
Élő Eredmények
 

Náci gesztus miatt indult nyomozás egy Lyon-szurkoló után

Náci gesztus miatt indult nyomozás egy Lyon-szurkoló után

m4sport.hu/bbc.co.uk
A manchesteri rendőrség a francia hatóság segítségével indított nyomozást az ellen a Lyon-szurkoló ellen, aki egy felvétel tanúsága szerint náci karlendítéssel éltette csapatát a Manchester City elleni győztes (2–1) Bajnokok Ligája-csoportmeccsen.

A Lyon-drukker náci karlendítésre emlékeztető gesztusát videón örökítették meg, a megrendítő felvétel pedig nem kis felzúdulást keltve bejárta a közösségi médiát.

A manchesteri rendőrség főfelügyelője elítélte a gesztust, mondván, az ilyesfajta viselkedés félelmetes és sem a közösségben, sem a pályán nincs helye hasonlónak.

„Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy kiszorítsuk a rasszizmust a futballpályákról és a gyűlölet bármi nemű megnyilvánulását mélységesen elítéljük, egyáltalán nem toleráljuk” – nyilatkozta a főfelügyelő, aki a francia kollégákkal karöltve azon dolgozik, hogy azonosítsák a szóban forgó szurkolót.

Természetesen a francia klubnál is látták a felvételt és megfogadták, hogy ha beigazolódik, hogy a drukker valóban náci karlendítést tett a lelátón, akkor egy életre eltiltják.

További tartalmak