Musorujsag
Élő Eredmények
 

Egy évtizede nem látott gólcsend telepedett a Realra

m4sport.hu
Zsinórban a harmadik tétmeccsén maradt gólképtelen kedden Moszkvában a CSZKA-tól vereséget szenvedő Real Madrid, ilyenre már több mint 11 éve nem akadt példa.
Mariano Díaz (fehérben balról) és Karim Benzema (fehérben jobbról) nem találja a kapu felé vezető utat (fotó: EPA/SERGEI ILNITSKY)

Két bajnokit követően, melyek közül az egyiket simán elbukta, a nemzetközi mezőnyben is lenullázták a BL címvédőjét. A CSZKA ellen olyan hamar hátrányba került, mint a versenysorozat történetében csupán egyszer, azzal az ominózus Roy Makaay-találattal 2007 márciusában, melynél gyorsabb gólt azóta sem jegyeztek fel a BL-ben. Igaz, most hat és félszer annyi idő telt el, azaz nem a 10., hanem a 65. másodpercben rezdült a háló, a Realnak így is bőven maradt ideje talpra állni, de a legendás Alen Boksic óta első horvátként az első két BL-mérkőzésén eredményes Nikola Vlasic góljára nem érkezett válasz.

A találatot megelőző Toni Kroos-hiba – és Raphael Varane-t is láttuk már azért határozottabbnak – csak megerősítette, szokatlanul rossz passzba került a Real. Ahhoz egészen pontosan 2007 januárjáig kell visszalapozni, hogy újra három mérkőzést felölelő gólcsendjére leljünk.

Cristiano Ronaldo távozásával alsó hangon 40 gólnyi tűzerő távozott a nyáron, de kizárólag erre nem fogható a gyenge széria, melyből messzemenő következtetéseket is roppant korai lenne levonni. Hiszen nem egyszer csupán a szerencse állt a hazaiak pártjára. Összesen háromszor találták el a kapufát a madridiak, sorrendben Casemiro lövésével, majd Karim Benzema és Mariano Díaz fejeseivel. Különösen a francia csatár bánhatja az apró céltévesztését, mivel a további próbálkozásaival ennél csak messzebb járt a góltól. Márpedig így már hat meccse nemhogy gól, kapura menő kísérlet sem fűződik a nevéhez. Csupa-csupa vaktölténnyel tüzel szeptember 1. óta.

Amíg Ronaldo alá kellett játszania, amit egyébként kiválóan tett, addig kevésbé volt hatással a Real eredményeire, hogy nem kimagasló gólvágó – mindössze egy harminc plusszos szezonja volt. Kedden azonban a támadójátékban kulcsfontosságú Gareth Bale, Isco és Marcelo, valamint az állandó légiveszélyt jelentő Sergio Ramos hiányában ez ismét sokba került.

 

A Roma legyőzése és a csoport ereje (a Plzennel teljes a négyes) miatt a továbbjutással kapcsolatban a botlással együtt sem merülhet fel semmilyen kétely a spanyol gigásznál, de ez a hullámvölgy semmiképp sem könnyíti meg Julen Lopetegui munkáját. Mindenkinek világos, nem jöhet össze minden évben a BL-győzelem, a csúcsról pedig csak lefelé vezet az út. Ráadásul egy teljesen új útról beszélünk, CR-vesztéssel és a hihetetlen eredménysort maga mögött hagyó Zinedine Zidane-távozással súlyosbítva. Az új edző építkezéséhez szükséges türelem azonban könnyen elillanhat, ha Benzemáék nem kapják össze magukat.

További tartalmak