Musorujsag
Élő Eredmények
 

Justin Kluivert súlyosan sérült barátjának ajánlotta első BL-gólját

m4sport.hu
Justin Kluivert, az AS Roma fiatal labdarúgója debütált a Bajnokok Ligájában, ráadásul első találatát is megszerezte, amelyet a súlyos agykárosodást szenvedett egykori csapattársának ajánlott.

A 19 esztendős játékos hazai pályán a 73. percben lőtt gólt a Viktoria Plzen együttesének, melyet 5–0-ás végeredménnyel küldtek haza a Farkasok.

Justin Kluivert az első Bajnokok Ligájában szerzett találatát barátjának és korábbi Ajaxos csapattársának, Abdelhak Nourinak ajánlotta.

Nouri 2017 júliusában egy ausztriai felkészülési mérkőzés 72. percében hirtelen szívleállás következtében esett össze a pályán és olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy orvosai akkor azt jósolták, többé nem fog tudni beszélni és járni. Napjainkra szerencsére javult az állapota, felismeri családtagjait, gesztusokkal kommunikál és segítséggel a kerekesszékbe is át tud ülni. Kluivert egy Instagram-bejegyzésben azt írta, imái és a mezszáma is barátjának szólnak, ugyanis Rómába szerződésekor a 34-es számot választotta, amelyben Nouri is futballozott.

A klasszis csatár édesapa, Patrick Kluivert fia két rekordot is megdöntött azzal, hogy gólt szerzett a Plzen ellen: 19 évesen és 150 naposan ő lett a legfiatalabb római gólszerző és a legfiatalabb holland labdarúgó, aki egy külföldi klub színeiben betalált a BL-ben.

Érdekesség, hogy Patrick és Justin Kluivert „csupán” a harmadik holland apa-fia duó, akik pályára léptek a legrangosabb európai kupasorozatban, ugyanis Daley illetve Danny Blind és Nigel illetve Jerry de Jong beelőzte őket.

Az ifjú Kluivert a 99. holland futballista, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligájában és egy dologban apját is lekőrözte. Patrick Kluivert „csak” a második BL-mérkőzésén tudta megszerezni első gólját 1994. szeptember 28-án, igaz 18 évesen tette ezt és az 1994/1995-ös sorozat döntőjében az Ajax az ő találatával győzte le az AC Milan csapatát és emelhette magasba a trófeát.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Real kikapott Moszkvában, a Roma gólgálát rendezett – 23 BL-gól egy helyen
A Bajnokok Ligája 2. fordulójának keddi játéknapján nyolc meccsen 23 gól született, ebből ötöt az AS Roma szerzett a Plzen ellen, a nap hőse pedig a mesterhármast szerző Paulo Dybala volt, az argentin támadó Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi (2-szer is) és Arturo Vidal után a negyedik Juventus-játékos, aki mesterhármast szerzett a Bajnokok Ligájában. A legnagyobb meglepetést pedig egyértelműen a címvédő Real Madrid moszkvai veresége jelentette.
Bajnokok Ligája
Messi vagy senki! – bő két éve magára hagyták az argentint a csapattársak
A Barcelona zsinórban három nyeretlen bajnokival a háta mögött érkezik Londonba, hogy szerda este háromszázadik Bajnokok Ligája-mérkőzésén összemérje erejét a Tottenhammel (az M4 Sport és az m4sport.hu 21 órától élőben közvetíti). A győzelem tehát morálisan igen fontos lenne Ernesto Valverde együttesének, de nagy kérdés, mihez kezdenek a katalánok, ha a Spurs kiveszi a játékból Lionel Messit, az argentinon kívül ugyanis több mint két éve egyetlen Barca-játékos sem szerzett gólt az elitliga idegenbeli fellépésein, Luis Suárez pedig egy ideje már el van átkozva a csoportmeccseken.
Bajnokok Ligája
Hajrágóllal verte a City a Hoffenheimet
A Hoffenheim első hazai pályán játszott BL-összecsapásán 2-1-es vereséget szenvedett az angol bajnok Manchester City együttesétől kedd este.
Bajnokok Ligája