Bajnokok Ligája

Justin Kluivert súlyosan sérült barátjának ajánlotta első BL-gólját

Justin Kluivert, az AS Roma fiatal labdarúgója debütált a Bajnokok Ligájában, ráadásul első találatát is megszerezte, amelyet a súlyos agykárosodást szenvedett egykori csapattársának ajánlott.

A 19 esztendős játékos hazai pályán a 73. percben lőtt gólt a Viktoria Plzen együttesének, melyet 5–0-ás végeredménnyel küldtek haza a Farkasok.

Justin Kluivert az első Bajnokok Ligájában szerzett találatát barátjának és korábbi Ajaxos csapattársának, Abdelhak Nourinak ajánlotta.

Nouri 2017 júliusában egy ausztriai felkészülési mérkőzés 72. percében hirtelen szívleállás következtében esett össze a pályán és olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy orvosai akkor azt jósolták, többé nem fog tudni beszélni és járni. Napjainkra szerencsére javult az állapota, felismeri családtagjait, gesztusokkal kommunikál és segítséggel a kerekesszékbe is át tud ülni. Kluivert egy Instagram-bejegyzésben azt írta, imái és a mezszáma is barátjának szólnak, ugyanis Rómába szerződésekor a 34-es számot választotta, amelyben Nouri is futballozott.

A klasszis csatár édesapa, Patrick Kluivert fia két rekordot is megdöntött azzal, hogy gólt szerzett a Plzen ellen: 19 évesen és 150 naposan ő lett a legfiatalabb római gólszerző és a legfiatalabb holland labdarúgó, aki egy külföldi klub színeiben betalált a BL-ben.

Érdekesség, hogy Patrick és Justin Kluivert „csupán” a harmadik holland apa-fia duó, akik pályára léptek a legrangosabb európai kupasorozatban, ugyanis Daley illetve Danny Blind és Nigel illetve Jerry de Jong beelőzte őket.

Az ifjú Kluivert a 99. holland futballista, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligájában és egy dologban apját is lekőrözte. Patrick Kluivert „csak” a második BL-mérkőzésén tudta megszerezni első gólját 1994. szeptember 28-án, igaz 18 évesen tette ezt és az 1994/1995-ös sorozat döntőjében az Ajax az ő találatával győzte le az AC Milan csapatát és emelhette magasba a trófeát.

További hírek