Musorujsag
Élő Eredmények
 

Új negatív csúcs Mourinho karrierjében a BL-rekordot érő 0–0 után

m4sport.hu
A Manchester United 29 éve nem kezdett olyan gyengén egy szezont, mint idén ősszel, kedd este a Bajnokok Ligájában a Valencia elleni 0–0-val sem csökkent a nyomás José Mourinho együttesén.

A Manchester United a Premier League-ben 7 forduló után csak a 10. helyen áll, a Ligakupától már búcsúzott, BL-csoportjában pedig második a hibátlan Juventus mögött.

A Bajnokok Ligájában két meccsen elért 4 pont, három szerzett gól és nulla kapott összességében nem mutat rosszul a United neve mellett, de hazai pályán azt a Valenciát nem tudta legyőzni, amely a spanyol bajnokságban hét mérkőzéséből csak egyet nyert meg, az első BL-héten pedig úgy kapott ki tükörsimán a Juventustól, hogy az ellenfél a meccs nagy részét emberhátrányban játszotta.

(fotó: EPA/NIGEL RODDIS)

Nem meglepő hát, hogy a lefújás után az Old Trafford közönsége kifütyülte a Manchester Unitedet és portugál menedzserét, vészesen fogy a szurkolók türelme.

„A játékosaim próbálkoztak, intenzitásban szintet léptek az előző meccsekhez képest, de bőven van hova fejlődnünk. Jelenleg nincs meg a technikai képzettségünk ahhoz, hogy hátulról építkezzünk. Önbizalom tekintetében támadóink nincsenek a topon, azt hittük, három-négy helyzet elég lesz a győzelemhez” – értékelt a lefújás után Mourinho.

Az MU sorozatban negyedik hazai mérkőzésén maradt nyeretlen, ez pedig példátlan sorozat a Special One edzői karrierjében. 

(fotó: EPA/NIGEL RODDIS)

A klubbal sem a múlt hónapban történt hasonló, legutóbb 2015 decemberében, még Louis van Gaal irányítása alatt akadt példa egymást követő négy nyeretlen hazai mérkőzésre.

A Valencia elleni 0–0 egyébként azt jelenti, hogy már a Manchester Unitednek van a legtöbb gól nélküli döntetlenje a Bajnokok Ligája történetében (23), a sorban az AC Milan a második 22-vel.

Dion Dublin, a Manchester United korábbi támadója és a BBC szakértője keményen fogalmazott a Valencia elleni mérkőzés után:

„Elnézve a játékosokat, kijelenthető, hogy egyesek nem a menedzserért futballoznak. Nem szeretem az ilyet, de a Manchester Unitedről és a Bajnokok Ligájáról beszélünk, néhány játékos olyan teljesítményt enged meg magának, ami nem elfogadható.”

„Frusztráló ez a helyzet, valami alapvetően elromlott a klubon belül, nincs meg a csapatban a szükséges egyensúly és a kohézió” – tette hozzá Dublin.

A Bajnokok Ligája második játékhetének összes keddi gólját ebben a cikkünkben tekintheti meg. 

További tartalmak