Bajnokok Ligája

Klopp frusztrált, Tuchel elégedett, és nem csak Neymarral

Jürgen Kloppnak érthetően nem tetszett, amit csapatától, az elsöprő támadásairól ismert Liverpooltól látott a Napoli ellen utolsó pillanatban elvesztett Bajnokok Ligája-találkozón. Annál elégedettebb volt honfitársa, a PSG-t irányító Tomas Tuchel, miután Neymar vezetésével alaposan kitömték a Crvena zvezdát.

Nápolyban a Liverpool a 90. percig gól nélküli döntetlenre állt, ám Lorenzo Insigne találatával nyertek a házigazdák. A gólszerző szerint csodálatos sikert arattak az előző idény döntősével szemben.

„Csapatként nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, mindenáron győzni akartunk” – mondta Insigne. Elárulta: hiába nehéz a csoportjuk – amelyben még a Paris Saint-Germain és Crvena zvezda szerepel –, igyekeznek minden mérkőzésen nyomást gyakorolni aktuális riválisukra. Carlo Ancelotti, a Napoli edzője szerint végig kontroll alatt tartották a találkozót, és különösen a védekezésük bizonyult fegyelmezettnek, hiszen a Liverpoolt nem engedték helyzetbe kerülni.

A Liverpool edzőjét, Jürgen Kloppot különösen frusztrálta, hogy az angol együttesnek BL-meccsen 2006 februárját követően először nem volt kaput eltaláló lövése.

„Ezen az estén nem játszottunk olyan jól, mint amire amúgy képesek vagyunk” – mondta a német szakember, aki elsősorban csatárait kritizálta, mondván: Firmino és Mane is gyakran sokáig tartotta magánál a labdát, így viszont képtelenség feltörni egy jól záró védelmet.

„Középpályásaink és szélső védőink próbáltak bekapcsolódni a támadásokba, de miután gyorsan elveszítettük a labdát, kénytelenek voltak visszazárni” – folytatta Klopp.

A csoport másik mérkőzésén a PSG otthon 6-1-re kiütötte szerb ellenfelét, az összecsapáson főszerepet játszott Neymar, aki három gólt szerzett. Thomas Tuchel, a párizsiak edzője szerint a brazil kiemelkedett a mezőnyből.

„Érezni lehetett rajta a győzelmi éhséget, hogy főszereplő akar lenni” – mondta a német tréner. A szerb együttest irányító Vladan Milojevic úgy fogalmazott: a mérkőzés kapcsán nem korrekt csak Neymarral foglalkozni, de miután ezúttal minden körülötte forgott, ő sem tehet másként.

„Más szintet képvisel” – dicsérte a brazilt a Crvena zvezda szakvezetője.

További hírek