Bajnokok Ligája

Pochettino hősként tekint a Barcát megszorongató játkosaira

Az eredmény miatt csalódott, játékosai teljesítményével azonban elégedett Mauricio Pochettino vezetőedző, akinek csapata, a Tottenham Hotspur 4-2-re kikapott otthon a Barcelonától a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójának szerdai rangadóján.

A szakember a vereség után elmondta: minden előzetes tervüket megváltoztatta, amikor ellenfelük kevesebb mint két perc elteltével gólt szerzett.

„Figyelembe véve a realitásokat, hogy milyen hátrányba kerültünk, valamint azt, hogy a második félidőben milyen teljesítményt nyújtottunk, a játékosaim hősök voltak” – nyilatkozta Pochettino. Hozzátette: tudták, hogy nehéz feladat vár rájuk, amikor a Lionel Messi, Luis Suárez és Philippe Coutinho vezette Barcelonával kell megmérkőzniük, de miután csapata az utolsó percig hajtott, nem adta fel a küzdelmet, még a kétgólos hazai vereség ellenére is büszkeséget érez.

„Az eredmény miatt persze csalódott vagyok, de óriásit harcoltunk” – értékelt az argentin tréner, aki kiemelte honfitársát, Messit. A Barcelona támadója a második félidőben két kapufája után kétszer volt eredményes.

 

A katalán együttes három nyeretlen bajnoki fordulót követően játszott a Wembley Stadionban, a szerdai, kétgólos siker lélegzethez juttatta a csapatot, valamint edzőjét, Ernesto Valverdét.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz a csoportunk, valamint azzal is, hogy a Tottenham elleni idegenbeli mérkőzés kulcsfontosságú. Remélem, szurkolóink elégedettek a játékosokkal” – nyilatkozta a tréner.

További hírek