Musorujsag
Élő Eredmények
 

Ronaldo a BL-ben két összevetésben is megelőzheti a sérült Messit

Ronaldo a BL-ben két összevetésben is megelőzheti a sérült Messit

m4sport.hu/gracenote
A Barcelona zsenije, Lionel Messi a Bajnokok Ligája legutóbbi fordulójában szerzett duplájával beérte Cristiano Ronaldót az egy klubban szerzett BL-gólok tekintetében, de sérülése miatt egy rekordot már biztosan nem dönt meg az argentin a mostani idényben, Ronaldo pedig akár el is csenheti tőle a BL-csoportkör legeredményesebbje címet.

Kedden a Manchester United – Juventus, szerdán a Barcelona–Internazionale Bajnokok Ligája-meccset közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.

A katalánok legnagyobb csillaga 100 góllal vágott neki a Bajnokok Ligája mostani szezonjának, ahol repülőrajtot vett: a PSV Eindhoven elleni nyitómeccsen háromszor, a Tottenham ellen kétszer volt eredményes. Ezzel Messi 105 gólnál tart a legrangosabb európai kupában, s mivel mindet a Barcelona színeiben szerezte, az egy klubban elért BL-találatok tekintetében beérte Cristiano Ronaldót.

A portugál támadó 120 góljával ugyan az elitliga legeredményesebb játékosa, de 15-ször a Manchester United játékosaként talált a kapuba, így Real-játékosként 105 gólt jegyez a sorozatban.

Mivel azonban az argentin kartörése miatt kihagyja az Inter elleni szerdai csoportmeccset, Ronaldo visszaelőzheti, hiszen az elmúlt négy BL-szezon gólkirálya eltiltása után ott lehet kedden az Old Traffordon, ahol vélhetően a szokásosnál is éhesebb lesz a gólra, hiszen a Manchester Unitednél lett sztár, ráaádsul a Juventus labdarúgójaként még nem tudott eredményes lenni a Bajnokok Ligájában.

Azzal, hogy Messi nem lép pályára, az is eldőlt, hogy nem dönti meg saját, valamint Filippo Inzaghi és Cristiano Ronaldo rekordját: az olasz csatár a 2002/03-as, a portugál támadó pedig a 2013/14-es BL-szezonban szerzett 7 gólt három forduló alatt, míg a Barca tízese ugyanennyi meccsen 6 találatig jutott a 2016/17-es BL-idényben.

Messinek állítólag három hetet kell kihagynia, így várhatóan az Inter elleni visszavágón sem számíthatnak rá a katalánok, azaz a BL-csoportkör legeredményesebb játékosának (65) két meccse lesz arra, amire Ronaldónak négy, vagyis hogy gyarapítsa góljai számát. Márpedig ha a csoportkörben 60 gólos portugál belelendül, ebben az összevetésben is megelőzheti a Barca ászát.

Fotó: MTI Ronaldónak jól ment a játék az Old Traffordon, a többi közt európai  aranycipős lett az MU játékosaként (Fotó: MTI)

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

E csoport:
AEK Athén (görög)-Bayern München (német) 18.55
Ajax Amsterdam (holland)-Benfica (portugál) 21.00
Az állás: 1. Ajax Amsterdam 4 pont (4-1), 2. Bayern München 4 (3-1), 3. Benfica 3, 4. AEK Athén 0

F csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-Manchester City (angol), Harkiv 21.00
Hoffenheim (német)-Olympique Lyon (francia) 21.00
Az állás: 1. Olympique Lyon 4 pont, 2. Manchester City 3, 3. Sahtar Donyeck 2, 4. Hoffenheim 1

G csoport:
Real Madrid (spanyol)-Plzen (cseh) 21.00
AS Roma (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 21.00
Az állás: 1. CSZKA 4 pont, 2. AS Roma 3 (5-3), 3. Real Madrid 3 (3-1), 4. Plzen 1

H csoport:
Young Boys (svájci)-FC Valencia (spanyol) 18.55
Manchester United (angol)-Juventus (olasz) 21.00
Az állás: 1. Juventus 6 pont, 2. Manchester United 4, 3. Valencia 1, 4. Young Boys 0

További tartalmak