Bajnokok Ligája

Megvan az ok, hogy miért kapott ki a Liverpool Belgrádban

Úgy tűnik, a Liverpool csapatkapitánya „elfelejtette", hogy Liverpoolban csak a vörös szín létezik.

 Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője. EPA/SRDJAN SUKI

A Liverpool idegenben kapott ki 2-0-ra a Crvena Zvezda együttesétől Bajnokok Ligája csoportmeccsen. Jürgen Klopp, a vörösök menedzsere a találkozó után úgy fogalmazott, a szünet után nagy erőfeszítéseket tettek, megvoltak a helyzeteik, de nem tudtak gólt szerezni, ami megváltoztathatta volna a mérkőzés képét.

Szurkolói szerint azonban már a meccs előtt veszített az angol együttes. A sérült Jordan Henderson helyett James Milner volt a csapatkapitány. A játékost kifejezetten szeretik a Pool szurkolói, a térfélválasztásnál azonban „hatalmas bűnt” követett el.

Antonio Mateu Lahoz játékvezető ugyanis nem pénzt, hanem egy olyan érmét dobott fel, melynek egyik oldala piros, a másik kék volt. Milner pedig a tv-kamerák szeme láttára, a kéket választotta. Ez pedig a Pool szurkolói szerint hiba, a vérmesebbek szerint egyenesen árulás volt.

Az angol városban ugyanis a kék az Everton, míg a piros a Liverpool színe, így számukra „felfoghatatlan”, hogy miért az előbbit választotta Milner. (Ráadásul az érme úgy esett, hogy a piros fele volt felül, így a szerbek választhattak először.)

A szurkolók szerint ez akkora lökést adott a hazaiaknak, hogy a lendületnek köszönhetően, a szünetben már két góllal vezettek. Volt olyan szurkoló, aki egyszerűen csak annyit írt ki saját Twitter oldalára: Bill Shankly elfogadta volna ezt?

A szerb együttesnek ez volt az első győzelme a sorozatban, míg a Pool már második vereségét szenvedte el és a hátralévő két fordulóban élet-halál harcot kell vívnia a PSG-vel és a Napolival.

További hírek