Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Juve csak magának köszönheti, hogy Mourinho visszavághatott

A Juve csak magának köszönheti, hogy Mourinho visszavághatott

M4 Sport
A Juventus ahelyett, hogy könnyedén bebiztosította volna a továbbjutását a Bajnokok Ligájában, kikapott a Manchester Unitedtől, mely lassan haza jár győzni Torinóba. Persze mielőtt Mourinho kiélvezte az öngóllal aratott győzelem ízét, együttesének meg kellett úszni két kapufát, majd 1-0 után három meccslabdát.

A ’99-es BL-döntőt a Bayern nem zárta le, két kapufát és két óriási helyzetet elpuskázott, majd az addig enervált MU abszurd hajrával két pontrúgásból megfordította az állást.

Szerdán a Juventus szintén agyonnyerte a találkozót, viszont a második gólt sehogyan sem tudta megszerezni, jött a United, és a játék képével szöges ellentétben a lefújás előtt rögzített helyzetekből büntetett.

Még Cristiano Ronaldo bámulatos gólja előtt, mellyel megtörte 453 perces gólcsendjét, Sami Khedira ordító magányában kapkodta kapufára ziccerét, majd Paulo Dybala tekert a lécre. Amik azonban végképp megbosszulták magukat, azok a vezetés megszerzése után következtek. Miralem Pjanic kétszer is tiszta helyzetből lőhetett, először még megadta az esélyt az egyébként kiválóan védő David de Geának, másodszor már magától alaposan célt tévesztett. Ahogy Juan Cuadrado is senkitől sem zavartatottan hibázott. Alább egybegyűjtöttük, meg is nézhetik az elszalasztott lehetőségeket, érdemes megfigyelni, hogy hármat is az önzőnek tartott Ronaldo készít elő.

 

Talán ha maga Ronaldo került volna ezekbe a helyzetekbe. A Juve sztárja ezek után nyilatkozta, hogy a Manchester nem tett semmit a győzelemért, csupán szerencséje volt. Az utóbbi megállapításával nehéz vitába szállni, különösen Alex Sandro öngólját látva, melynél az utolsó három érintés hazai játékoshoz fűződött, de az első fele talán úgy helyes, hogy a Juventus tett meg mindent, hogy valahogy elveszítse a meccset.

Ezzel megadva a lehetőséget a szurkolók által kilencven percig ócsárolt José Mourinhónak az elegáns a hasonló színvonalú elégtételre.

A Juventus 2009 ősze után először bukott csoportmeccset otthon, ám a nyolcaddöntője így sem került veszélybe, csupán már a Young Boys felülmúlása is továbbjutást ér. A United is nagyot lépett ez irányba semmiből jött sikerével, bár a közös múltat figyelembe véve nem történt meglepetés. A Manchester egymás után harmadszor győzött Torinóban, igaz, a korábbiak még Sir Alex Ferguson idejében születtek. Először épp a ’99-es BL-elődöntő visszavágóján 3-2-re. Akkor a 2-0 is kevés volt a Juvének. Akkor. Ezúttal alighanem elegendő lett volna.

További tartalmak